0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

NOVAK PREŠAO PRVU PREPREKU: Mučio se najbolji teniser sveta protiv Francuza! (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.24 u 20:46

Nole opet pokazao izuzetnu mentalnu snagu

Srpski teniser Novak Đoković uspešno se plasirao u treće kolo Mastersa u Rimu nakon što je ostvario pobedu nad francuskim teniserom Korentanom Muteom rezultatom 2:0 (6:3, 6:1).

U prvoj deonici meča, Đoković je morao da se suoči sa izazovom nakon što je Mute odmah napravio brejk. Iako je Francuz stekao tri brejk lopte, Đoković je uspeo da spasi jednu, ali je na kraju izgubio uvodni gem. Međutim, naš teniser nije odustajao. U drugom setu, odgovorio je na pravi način i poravnao rezultat, ali je Mute uspeo da stigne do velikih 3:1. Ipak, Đoković je pokazao svoju izuzetnu mentalnu snagu i uspeo je da osvoji pet uzastopnih gemova. Tokom meča, Mute je čak i slomio reket, a potom imao i razmirice sa sudijom.

Početak drugog seta doneo je novo uzbuđenje jer je Đoković odmah napravio brejk, čime je nagovestio nadmoć u nastavku meča. U jednom trenutku tokom drugog seta, Muteu je čak zazvonio telefon usred poena, što je izazvalo smeh u publici i privremeno prekinulo igru. Đoković je uspeo da iskoristi ovaj momenat i odnese i drugi gem. Iako je Mute uspeo da smanji na 2:1, Đoković je brzo preuzeo kontrolu nad mečom osvajanjem dva uzastopna gema.

Đoković je ovom pobedom zakazao duel sa Čileancem Alehandrom Tabiljom u narednom kolu, koji je eliminisao nemačkog tenisera Janika Hanfmana sa 2:0 u setovima.

2
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter