0
Košarka
Minesota Timbervulvs

FOTO: Twitter/@Timberwolves

NAJBOLJI SAIGRAČ NBA LIGE: Jokić ni u konkurenciji!

Objavljeno: 01.05.24 u 21:20

Majk Konli proglašen je za najboljeg saigrača u NBA ligi ove sezone

NBA igrač Kris Konli iz Minesote Timbervulvsa proglašen je dobitnikom nagrade „Moris Stouks i Džek Tvajmen za najboljeg saigrača“ za sezonu 2023/2024.

Finaliste za ovu prestižnu nagradu odabrala je komisija rukovodstva lige, dok su NBA igrači izabrali konačnog pobednika. Mikel Bridžis iz Bruklina zauzeo je drugo mesto, dok je treće mesto pripalo Džejlenu Bransonu iz Njujorka. Ti Džej Mekonel iz Indijane bio je četvrti, dok je peto mesto zauzeo Džordž Nijang iz Klivlenda.

Ova nagrada se dodeljuje za nesebičnu igru, liderstvo kako na terenu, tako i van njega, i posvećenost ekipi. Nosila je ime po Morisu Stouksu i Džeku Tvajmenu, članovima Sinsinati Rojalsa, prijateljima čije je prijateljstvo na terenu i van njega ostavilo neizbrisiv trag. Stouks je paralizovan posle povrede glave koju je zadobio na terenu 1958. godine, dok je Tvajmen bio njegov staratelj sve do Stouksove smrti 1970. godine.

Ovo je 17. sezona Krisa Konlija u NBA ligi, a prvi put je dobio ovu nagradu igrajući za Memfis Grizlije u sezoni 2018/2019. Osim Konlija, jedini igrač Minesote koji je do sada osvojio ovu nagradu bio je Džamal Kroford u sezoni 2017/2018. Trostruki dobitnik ove nagrade je Džru Holidej.

Dok Konli prima ovu prestižnu nagradu, Minesota Timbervulvsi su fokusirani na plej-of drugog kola Zapadne konferencije, gde se suočavaju sa aktuelnim šampionom Denver Nagetsima. Serija počinje u subotu uveče, a Minesota je spremna za izazov.

Nikola Jokić, koji se smatra jednim od najnesebičniji igrača u ligi, nije bio ni u konkurenciji.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter