0
Domaći fudbal

Crvena Zvezda v Partizan, Kup Srbije, polu finale 24.4.2024 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDU LOŠA ZAVRŠNICA KOŠTALA UBEDLJIVIJE POBEDE: Partizan bezopasan u drugom poluvremenu – ‘Crveno-beli’ idu na megdan Vojvodini! (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.24 u 21:05

Dosta bolja igra i zaslužena pobeda domaćina.

Crvena zvezda danas od 19 časova na stadionu Rajko Mitić dočekuje ekipu Partizana u okviru polufinala Kupa Srbije. Slavio je domaćin sa 2:0.

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Stamenić, Hvang – Bukari, Ivanić, Olajinka – Endijaje.

Partizan: Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Goh – Severina, Zahid, Kalulu – Baždar.

Crvena Zvezda v Partizan, Kup Srbije, polu finale 24.4.2024
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Početak utakmice je kasnio jer su se fudbaleri Partizana nešto duže konsultovali sa svojom klupom. Početak meča je kasnio oko deset minuta.

Zbog predugog konsultovanja kao što pravila nalažu, žuti karton je dobio Svetozar Marković, kapiten „crno-belih“.

Bolji u uvodnih 10ak minuta nesumnjivo je bio Partizan. Nisu stvarali konkretne šanse, ali su imali inicijativu i čak tri kornera.

Veliku priliku imao je Goh u 15. minutu susreta, kada ga je prelepo proigrao Baždar, ali je sjajno reagovao Glazer.

U 21. minutu Partizan je imao kontranapad, nameštao se Baždar i potom bio neprecizan levom nogom sa ivice kaznenog prostoraIako su bili potpuno inferiorni tokom većeg dela dosadašnjeg susreta, ‘crveno-beli’ stigli su do prednosti.

Nakon centaršuta gađao je Olajinka, a lopta je pogodila Kovačevića i potom završnila u mreži golmana Jovanovića.

Svega minut kasnije Crvena zvezda stigla je do dvostruke prednosti. Prihvatio je loptu i iz neposredne blizine volej udarcem poslao je loptu u mrežu golmana Jovanovića.

Veliku šansu u 38. minutu propustio je Stamenić, ali je svejedno nakon završetka akcije sudija je podigao ofsajd.

Potom je jedan na jedan sa Glazerom izašao Baždar, odbranio je to izraelski čuvar mreže, da bi baš kao i kod Stamenićeve šanse, sudija signalizirao ofsajd.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je Endijae. Delovalo je da će izaći sam na golmana Jovanovića, ali je Filipović fenomenalno reagovao i uspeo da ga zaustavi u poslednjem trenutku.

during the derby derbi veciti Polufinale Semifinals Kup Srbije Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 24, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Neverovatnu priliku uspeo je da propusti Olajinka. Mijailović je razdvojio odbranu Partizana i Pitera spojio sa golom rivala, ali je krilni fudbaler Zvezde loše šutirao i uspeo da se oklizne u poslednjem trenutku.

Mogla i čini se morala je Zvezda do 3:0. Ovog puta gađao je Ivanić dva puta, ali je fenomenalan bio Jovanović. Nekoliko trenutaka kasnije Endijae je propustio takođe veliku šansu, ali je on bio u ofsajdu.

Par minuta potom Zvezda je imala još dve sjajne šanse, ali su ponovo bili jako loši u završnici napada.

Prvu pravu priliku u drugom poluvremenu za Partizan imao je Nikolić. Šutirao je sa nekih 20ak metara izuzetno precizno, ali je Glazer fenomenalno reagovao.

Imao je Jovanović još jednu fenomenalnu odbranu u samoj završnici susreta, kada je osujetio pokušaj Mijailovića.

Crvena zvezda – Partizan 2:0

13
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter