0
Evroliga
Željko Obradović, Janis Sferopulos

head coach Zeljko Obradovic head coach Ioannis Sfairopoulos Regular season round 19 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Partizan in Belgrade, Serbia on Jan. 4, 2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDA I PARTIZAN U PROBLEMU: Večiti sada ne mogu da igraju u Areni, a razlog je jednostavan!

Objavljeno: 24.04.24 u 11:56

Iako je sezona u Evroligi zavrsena za večite, utakmica Makabija i Panatinaikosa odlaže početak polufinala plej-ofa ABA lige

Makabi iz Tel Aviva ostvario je važnu pobedu nad Panatinaikosom rezultatom 91:87 u prvom meču TOP 8 faze Evrolige, osvajajući tako ključni brejk i osiguravajući utakmice na „domaćem“ terenu, koji se ovog puta nalazi u Beogradu. Ova odluka može imati značajne posledice za domaće košarkaške timove Crvenu zvezdu i Partizan.

Zvezda i Partizan već su čekali svoje termine u polufinalu ABA lige protiv Mege i Budućnosti, ali su se suočili sa problemom nedostatka raspoloživog prostora za odigravanje utakmica u Beogradskoj areni. Direktor Goran Grbović naglasio je da problem leži ne samo u nedostatku dostupnosti Arene, već i u organizaciji ABA lige.

Makabi očekuje drugi meč u Atini, ali u slučaju poraza situacija postaje još složenija za večite rivale. Eventualni gubitak Makabija u drugom meču značio bi da će imati dve utakmice sigurno u Beogradskoj areni, s obzirom na zauzetost Pionira zbog boksa. Ovo bi moglo dovesti do daljeg odlaganja utakmica u ABA ligi.

Ekipa iz Tel Aviva koristi Beograd kao svoju bazu, igrali su čitavu sezonu Evrolige u Pioniru, a sada su dobili i Arenu za TOP 8 fazu. Planirane utakmice su zakazane za 30. april i 2. maj, što dodatno otežava već složenu situaciju, posebno uz Fajnal-for Lige šampiona koji se održava od 26. do 28. aprila.

ABA liga se već suočavala sa problemima u definisanju termina prethodnih sezona, što je dovelo do čekanja klubova poput Partizana zbog Evrolige. Iako ove sezone nema klubova iz Evrolige, nedostatak raspoloživih termina ponovo izaziva probleme.

Dok čekaju na nastavak takmičenja na Jadranu, Zvezda, Partizan, Mega i Budućnost trenutno su u neizvesnosti. Svi su uspešno prošli četvrtfinale sa rezultatom 2:0 i sada čekaju priliku da nastave svoj put ka šampionskom trofeju. Ova situacija predstavlja izazov za sve učesnike, posebno uz nedavnu prošlost u kojoj je ABA liga već imala svog šampiona u ovo doba godine.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter