2
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

NAŠ FUDBAL PAO NA NAJNIŽE GRANE: Srbija u TOP 10 na svetu po broju sumnjivih utakmica!

Objavljeno: 06.03.24 u 23:50

Velika sramota za sve ljubitelje ovog sporta

Agencija „Sportradar“ objavila je danas alarmantan izveštaj pod nazivom „Korupcija, klađenje i nameštanje u 2023. godini“, u kojem se analizira prisustvo sumnjivih aktivnosti tokom sportskih događaja širom sveta u prethodnoj godini.

Prema izveštaju, „Sportradar“ je identifikovao čak 1329 sumnjivih utakmica tokom 2023. godine, od čega se čak 880 odnosi na fudbal. Izuzetno zabrinjavajuće je da se većina sumnjivih mečeva „postala sumnjiva tokom praćenja opklada uživo“, naročito tokom prvog poluvremena utakmica.

U fudbalskom segmentu, Srbija se našla među deset zemalja sa najviše sumnjivih mečeva, zauzimajući poslednje mesto na listi zajedno sa Argentinom, sa po 36 sumnjivih utakmica. Brazil prednjači sa čak 109 sumnjivih mečeva, a prate ga Češka sa 67, Filipini sa 65, Rusija sa 55, Grčka sa 46, dok su Kazahstan i Vijetnam zabeležili po 43 sumnjiva meča. Ispred Srbije i Argentine, Peru se nalazi sa 38 sumnjivih utakmica.

Izuzetno zabrinjavajući podaci odnose se i na košarku, gde je registrovano čak 205 sumnjivih mečeva. Pored fudbala i košarke, „Sportradar“ je analizirao i druge sportove, uključujući tenis, stoni tenis, e-sportove, kriket, odbojku, rukomet, hokej, futsal i snuker.

Ovaj izveštaj jasno ukazuje na potrebu za jačim merama i saradnjom kako bi se suzbile nečasne prakse u svetu sporta i očuvala integritet takmičenja širom planete.

1
1
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter