0
Evroliga
košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: STARSPORT

SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Ovaj podatak otkriva koliko naši košarkaši zapravo dominiraju Evroligom! (FOTO)

Objavljeno: 28.02.24 u 22:20

Još jedna potvrda kvaliteta naših igrača

Po završetku reprezentativne pauze, evroligaška košarka se vraća uzbuđenju i neizvesnosti u sam finiš sezone. Sa borbom za plej-of, plej-in, i fajnal-for, kojem svi teže, klubovi postavljaju ciljeve i traže načine da ih ostvare, često se oslanjajući na američke košarkaše.

Dominacija Amerikanaca u Evroligi je očigledna, sa čak 84 igrača iz SAD raspoređenih po timovima. Međutim, iznenađenje za mnoge, ili možda i ne, Srbija zauzima drugo mesto sa 25 svojih predstavnika, što je impresivna statistika.

Partizan i Crvena zvezda, sa svojim učesnicima, doprinose srpskoj prisutnosti u evropskom košarkaškom vrhu. Ovo postavlja Srbiju ispred Španije i Nemačke, koje dele treće i četvrto mesto sa po 21 igračem. Francuska zauzima peto mesto sa 20 igrača.

Ova statistika je dodatna potvrda uspeha srpske košarke, koja nije slučajno aktuelni vicešampion sveta. Sa izuzetnom zastupljenošću u evropskim klubovima, srpski košarkaši daju doprinos visokom nivou takmičenja i ostavljaju značajan pečat u Evroligi.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Bad Bunny Basket (@badbunnybasket)

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter