0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

MAJAMI OBJAVIO LISTU UČESNIKA: Novak je tu, ali njegovog najvećeg rivala nema na spisku! (FOTO)

Objavljeno: 22.02.24 u 10:11

Španac očigledno još vuče probleme sa povredom

Srpski teniser Novak Đoković se vratio na scenu Majami Opena, kako su objavili organizatori ovog prestižnog teniskog turnira. Šestostruki šampion, koji nije učestvovao na Floridi pet godina, ponovo će zakoračiti na terene ovog turnira koji će se održati od 20. do 31. marta.

Međutim, vest donosi i izostanak španskog teniskog velikana Rafaela Nadala sa preliminarne liste učesnika. Nakon povrede koju je pretrpeo u Brizbejnu, Nadal se povukao sa terena, a odsustvo sa Majami Opena sugeriše da će njegov povratak biti odložen i da ga nećemo gledati ni u jednom turniru nakon Australijan opena.

Razlog za izostanak Nadala, kako se spekuliše, leži u želji da se maksimalno pripremi za sezonu na šljaci, koja je često bila njegova najuspešnija. Ovo bi mogla biti ključna faza za španskog tenisera, posebno u potencijalnoj oproštajnoj sezoni, gde bi želeo ostvariti značajne rezultate.

Pored Đokovića, na preliminarnoj listi učesnika su sva trenutno najveća imena u svetu tenisa, uključujući Karlosa Alkaraza, Janika Sinera, Danila Medvedeva, Andreja Rubljova, Aleksandra Zvereva, Holgera Runa i mnoge druge.

Majami Open obećava veliku tenisku poslasticu sa rekordnim nagradnim fondom od gotovo devet miliona dolara. Turnir će imati i poseban značaj, s obzirom da će se održati nakon prvog Mastersa sezone u kalifornijskom Indijan Velsu, zakazanog za period od 6. do 17. marta.

Rekorderi po broju titula na Majami Openu su Novak Đoković i Andre Agasi, obojica sa po šest osvojenih trofeja. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju ovu sportsku manifestaciju koja će okupiti vrhunske igrače iz celog sveta.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter