0
Fudbal

Šerif Endiaje (FOTO: Starsport)

ENDIAJE: ‘Treninzi su teški, ali morate naći način da vam budu zanimljivi!’

Objavljeno: 31.01.24 u 16:45

‘Dajemo sve od sebe, a trener dosta razgovara sa nama i posvećuje nam pažnju.’

Došao je prošlog leta u Ljutice Bogdana kao najava velikog projekta pod patronatom Baraka Bahara, ali je Šerif Endiaje potpuno razočarao. Čini se da se nije uklopio na ‘Marakani’, pošto su njegove partije ispod svakog očekivanja. Za Crvenu zvezdu je postigao četiri gola na 20 nastupa. 

Crveno-beli’ su jesenji deo sezone okončali na drugom mestu u domaćem šampionatu, a u Ligi šampiona u završnili kao poslednji u grupi, tako prezmiljavanja u Evropi nema. Ciljevi nisu ispunjeni, pa je Bahar postao biviši, a u klub se vratio miljenik navijača Vladana Milojević.

Eksedicija šampiona Srbije se trenutno nalazi na Kipru na pripremama, a do sada su ostvarili maksimalan učinak. Čini se da je Milojević dosta toga promenio, a ono što je doneo jeste sigurnost u igri, bez većih rizika. Upravo je Endiaje za klupsku televiziju govorio o novo treneru, ali i o drugim temama.

– Prvi utisak po dolasku na Kipar je bio taj da svi uživamo u radu sa ekipom, što je veoma važno za tim. Treninzi su teški, ali morate naći način da vam budu zanimljivi i da uživate u njima. Dajemo sve od sebe, a trener dosta razgovara sa nama i posvećuje nam pažnju. To nam je veoma bitno – istakao je.

Šerif je u prošloj utakmici postigao lep gol glavom protiv Mladosti iz Lučana, na asistenciju Viktora Radojevića, Senegalac je dodao da su to vežbali na treningu.

– To je nešto što smo vežbali na treninzima i drago mi je da smo sproveli u delo na utakmici. Rezultat toga su četiri pobede na pripremama. To nam znači za samopouzdanje. Bili su nam potrebni trijumfi kako bismo bili što sigurniji u sebe u domaćem šampionatu – nastavio je on.

Pohvalio je mlade igrače.

– Mladi igrači slušaju sve što im se kaže, vidite to i po izrazima njihovih lica. Pogledajte Nedeljkovića i Mijatovića i vidite da im se snovi ostvaruju pred očima. Mislim da je to razlog motivisanosti i truda na svakom treningu. Za sve nas je dobro da imamo mlade i talentovane igrače, koji mogu da postaju bolji uz nas iskusnije. Pomoći će i oni nama, a i mi njima – istakao je.

Rekao je da mu je drago zbog gola protiv Mladosti i da mu trener daje dosta samopuzdanja.

– Sigurno da ćete viđati slične golove i kada počne prolećni deo sezone. Utakmica protiv Mladosti je bila teška, ali je to normalno kada su pripreme u toku. Morate da se trudite i borite. Drago mi je zbog gola. Trener mi takođe daje dosta samopouzdanja, a navijačima bih poručio da ono najbolje tek sledi – naveo je napadač Zvezde.

Oseća se mnogo bolje nego ranije.

– Osećam se mnogo bolje nego ranije. Kao što sam rekao, svi zaista uživamo na treninzima, iako su dugi i naporni. Na terenu se vidi da smo spremni i da ćemo biti sve više kako vreme bude odmicalo. Lično, osećam se spremno – poručio je.

Govorio je kako provodi slobodno vreme.

– Nemamo mnogo slobodnog vremena, ali kada ga bude uglavnom se odmaram. Osim toga, gledam filmove, pričam telefonom i gledam utakmice na Afričkom kupu nacija – zaključio je Endiaje.

BONUS VIDEO:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter