0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

NOVAK POSLAO PORUKU SVETU: „Možete da ubijete Srbe, ali ne i naš duh!“

Objavljeno: 29.01.24 u 14:55

Još jednom je objasnio zašto je najbolji ikada

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, podelio je intrigantan intervju sa australijskom televizijom „Kanal 9“ tokom doručka u Melburnu tokom Australijan Opena. Đoković je istakao svoju odanost porodici, razgovarao o izazovima odolevanja rivalima poput Nadala i Federera, ali i otkrio tajnu svoje mentalne izdržljivosti koja ga čini dominantnim na svetskoj teniskoj sceni.

U razgovoru s australijskim novinarima, Đoković je podelio osećanja o razdvajanju od svoje dece dok je na putu zbog teniskih obaveza. Ipak, naglasio je koliko mu je dragoceno vreme provedeno sa svojom porodicom i igrajući se sa decom, čime pronalazi najveću radost u životu.

– Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio? -rekao je Đoković, naglašavajući snagu srpskog duha.

Đoković je istakao da je sve što je postigao deo jednog poglavlja njegovog života, ali da će biti još mnogo takvih poglavlja. Osvrćući se na svoje teško detinjstvo tokom ratova i embarga, Đoković je objasnio kako su ta iskustva oblikovala njegov karakter i izdržljivost.

Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis – izjavio je Đoković, osvrćući se na teškoće koje su mu pomogle da izgradi svoju mentalnu gromadu.

Novak Đoković je ne samo fizički, već i emotivno otporan, a svet tenisa ostaje fasciniran njegovim uspesima i dubokim razmišljanjima koja deli s javnošću.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter