0
Domaći fudbal
Zvezdan Terzić

FOTO: Starsport

TERZIĆ O KADROVSKIM PROBLEMIMA: „Hendikep je kada nemate petoricu reprezentativaca“ – Od jednog igrača posebno očekuje da se pokaže! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.24 u 22:27

„Milojević nije imao priliku da uigrava najbolji sastav“

Zvezdan Terzić, predsednik FK Crvena zvezda, naglašava izazov koji tim trenutno suočava usled odsustva nekoliko ključnih igrača, uključujući reprezentativce i domaće fudbalere.

Terzić takođe u izjavi za „Tv Arena sport izražava zadovoljstvo radom preostalih igrača, posebno pohvaljujući mlade talente koji su se brzo prilagodili zahtevima seniorskog fudbala. Njegova izjava pruža uvid u trenutnu situaciju u klubu i izazove s kojima se ekipa suočava pod vođstvom trenera Vladana Milojevića.

Hendikep je kada nemate petoricu reprezentativaca, plus četvoricu naših igrača. Milojević nije imao priliku da uigrava najbolji sastav. Međutim, svi ostali igrači su dobro radili, nadam se da će svi ostali fudbaleri sa reprezentativnih okupljanja vratiti zdravi i fizički spremni jer dolaze iz takmičarskog ritma i da će se brzo uklopiti u zahteve Vladana Milojevića. Zadovoljni smo sa našim „klincima“ ovde. I sa Kneževićem, sa Radojevićem posebno, sa Jovanom Šljivićem, Veljom Milosavljevićem, „Mesijem“ Maksimovićem. Stvarno su ostavili jedan dobar utisak i adaptirali su se na zahteve seniorskog fudbala mnogo brže nego što smo očekivali.

Takođe je otkrio itkrio je i da li bi „klinci“ uskoro mogli da dobiju ozbiljniju ulogu.

– Od Radojevića najviše očekujemo, odmah uz rame su Knežević i Šljivić. Ostali, zavise od zdravstvenog biltena, kako će se staviti na raspolaganju Milojeviću… Od rezultata i još mnogih drugih faktora zavisiti i minutaža koju će imati. Sigurno je da će Crvena zvezda nastaviti ovim trendom, kao što smo jesenas imali po petoricu igrača, čak i u Ligi šampiona.

tkrio je Zvezdan Terzić i da li smatra da li mlađani Nedeljković vredi više od Jovana Mijatovića.

Tržišna vrednost je ona koju je neko spreman da plati. Sve ostalo je paušalna priča koja nema veze i nema utemeljenja. Svaki igrač vredi tačno onoliko koliko je neko spreman da plati. Kao i sve ostalo u životu. Cena od devet miliona evra i 15 odsto od narednog transfera je stvarno ozbiljna cena za igrača koji igra na poziciji desnog beka. I to treba prihvatiti kao realnost. Nama imponuje što smo odradili transfer u Premijer ligu. Reputaciono to mnogo znači za Crvenu zvezdu jer je to pokazatelj klub imama igrače ne samo za Top pet, nego i za najzahtevniju ligu na svetu – Premijer ligu. Treba imati u vidu da smo u martu od fiksnih 16,5 miliona evra, koje nam je pripadalo za učešće u Ligi šampiona, čak 13 miliona evra odvojili da bismo platili porez državi. Eskontovali smo unapred taj novac od UEFA i platili državi porez. Mi vodimo jednu odgovornu politiku u skladu sa zahtevima UEFA finansijskog fer-pleja i monitorninga koje imamo svaka tri meseca. UEFA je tu jako rigorozna, sve više i više „zatežu“, obaveze od ove godine prvi put moramo izmiriti u celosti do 31. marta. Ranije je finansijski monitoring UEFA, vezan za izdavanje licence podrazumevao da dospele obaveze do 31. decembra morate izmiriti do 31. marta. A sada morate sve obaveze koje stignu do 31. marta morate da izmirite – 31. marta. UEFA zateže jer želi da uvede red, a Crvena zvezda se strogo pridržava tih kriterijuma. Plaćanje poreza državi je obaveza koja ulazi u monitoring UEFA i mi smo to morali da platimo.“

 

1
6
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter