0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA OSTVARILA DRUGU POBEDU NA KIPRU: Jovan Šljivić čovek odluke protiv ZTE-a! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.24 u 14:40

Druga pobeda za tim iz Ljutice Bogdana.

U okviru druge pripremne utakmice na Kipru, Crvena zvezda je za protivnika imala mađarski ZTE, a susret je počeo od 13 časova. Od samog starta ‘crveno-beli’ su imali bolju igru i pokazali kvalitet, međutim u drugom delu je bila nešto slabija igra, ali je gol iz 25. minuta Jovana Šljivića bio doovljan za trijumf srpskog šampiona. 

PRVO POLUVREME:

Već u 5. minutu pokušala je sada Zvezda po strani, Mitrović je bio u prilici da centrira, ali je zadobio udarac i lopta je otišla van terena. Nakon dva minuta Radojević je centrirao, ali, štoper ZTE-a je samo spustio loptu do golmana, te nije bilo opasnosti. Ozbiljnu priliku su ‘crveno-beli’ imali u 10. minutu kada je centrirao Mijailović, ali niko u kaznenom prostoru nije došao do lopte.

Mogli su Mađari su do gola kada je Šerif Endiaje pogrešio, pošto je izgubio loptu u opasnoj zoni, Kris je šutirao, ali je srpskog šampiona spasila prečka. Zvezda je došla do pogotka u 25. minutu kada je Jovan Šljivić na asistenciju Viktora Radojevića postigao glavom fanstatičan pogodak sa preko 11 metara.

Imao je Mijailović odlične defanzivne poteze, a Zvezda je imala inicijativu i diktirala tempo tokom čitavog susreta. Odlična prilika za tim iz Ljutice Bogdana kada je posle kornera Kange loptu glavom u padu zahvatio Uroš Spajić, ali je čuvar mreže ZTE-a imao sjajnu intervenciju. 

Mogao je Šljivić u 38. minutu da se ponovo upiše u strelce kada je Endiaje spustio loptu mladom napadaču, a on sa loptom utrčao u kazneni prostor, šutirao, ali je pogodio stativu. U samom finišu prvog dela odlična šansa za ZTE, kada je Mance probio po desnoj strani, šutirao, ali je Popović odlično reagovao i zahvaljujući njemu Zvezda vodi na poluvremenu 1:0.

DRUGO POLUVREME:

Odmah na startu drugog dela ZTE je imao šansu kada je Mance probio, ali je njegov pokušaj zasutavio Popović. Nakon uvodnih pet minuta gde je mađarski tim imao inicijativu, ponovo je Zvezda imala loptu u svojim nogama i nametnula svoj ritam. U 62. minutu je nakon kornera Lučića, glavom je šutirao Milunović, ali nije bio dovoljno precizan pošto je njegov udarac završio preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda je u ovoj utakmici delovala dosta organizovanije u defanzivi, a u drugom poluvremenu Vladan Milojević je spustio intezitet igre. ‘Crveno-beli’ su dozvolili protivniku u nekim trenucima blagu inicijativu, ali je defanziva srpskog šampiona radila odličan posao i bila na visini zadatka.

Opasnu priliku su imali fudbaleri ZTE u 76. minutu kada je nakon centaršuta Mijailović imao lošu reakciju, a lopta došla do Špoljarića koji je pogodio stativu. Mađarski tim je imao šansu u 80. minutu nakon centaršuta sa leve strane, jedan od igrača ZTE-a je šutirao glavom. ali je Popović bio na mestu. Zvezda je rutisnki privela utikmici kraju i ostvarila pobedu na Kipru.

4
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter