0
Evroliga

Luca Vildoza (L) and Facundo Campazzo look dejected during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

IGRANJE ZA ZVEZDU ĆE GA KOŠTATI MILION EVRA: Španci dobili Argentinca na sudu!

Objavljeno: 15.01.24 u 15:08

Vildoza je bez ikakve kompenzacije otišao u redove Zvezde

Baskonija je objavila da je sud u Vitoriji doneo odluku po kojoj Luka Vildoza, zbog potpisa ugovora sa Crvenom zvezdom prošle godine, mora platiti španskoj ekipi milion evra.

Ova odluka je rezultat višemesečnog spora nakon povratka igrača iz Milvoki Baksa u Evropu. Baskonija je tvrdila da je njegov ugovor s njima i dalje važeći i da svaki klub koji želi angažovati Vildozu mora platiti odštetu.

Vildoza je bez ikakve kompenzacije otišao u redove Zvezde i nakon odluke Arbitražnog suda moraće da isplati odštetu klubu.

Sud u Vitoriji podržao je tvrdnje košarkaškog kluba Baskonija u tužbi koju je klub podneo protiv gospodina Luke Vildoze. Presuda nalaže da gospodin Vildoza mora da plati klubu jedan milion evra kao kompenzaciju usled jednostaranog okončanja ugovora usled odlaska u NBA i kasnijeg povratka u Evropu – stoji u saopštenju Baskonije.

Navodi se da će protiv igrača biti podneta dodatna tužba, a interesantno je da Baskonija goistuje upravo Zvezdi predstojećeg četvrtka.

12
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter