0
Ministarstvo omladine i sporta

FOTO: Neda Miletić

MINISTRI GAJIĆ I HAŠEMI POTPISALI MEMORANDUM O RAZUMEVANJU U OBLASTI SPORTA (FOTO)

Objavljeno: 12.01.24 u 11:24

U cilju međusobnog razumevanja i saradnje u sportu, produbljujući pozitivnim činiocima tradicionalno prijateljstvo između naroda Republike Srbije i Islamske Republike Iran, ministri nadležnih državnih organa nadležnim organima za borbu protiv korupcije pisali su savez ministarstva nadležnih za sport. Dokument ima cilj da promoviše bilateralnu razmenu i saradnju u oblasti sporta i pozdrava delanja i razumevanja.

 
U Palati Srbije ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić na bilateralnom sastanku je ugostio kolega iz Islamske Republike Iran Kiomarsa Hašemija koji se nalazi u trodnevnoj zemlji glavnom gradu naše posete. Nakon veoma prijateljskog i konstruktivnog razgovora donešen je niz zaključaka i dogovora vezano za saradnju u oblasti sporta ove dve zemlje koji će u što kraćem roku krenuti u realizaciju. Nakon završetka potpisan je Memorandum o razumevanju u oblasti sporta.
 

Strane razmatraju da će se zaključiti ovog Memoranduma o razumevanju doprinosa unapređenju odnosa saradnje, međusobnog razumevanja i prijateljstva među sportistima i narodima dva zemlje. Memorandum ima za cilj da podrži inicijativu i projekat dve strane u oblasti razvoja zajednice kroz različite sportske terene, projekat društvene odgovornosti u sportu, razvoj kriterijuma, metodologiju generičke vrednosti, metodologiju rada i mogućnosti standarda da se pozabavi i mogućnostima standarda društva. 

FOTO: Neda Miletić

„Svako ljudsko biće u sebi nosi potencijal da pozitivno doprinosi društvu. Organizovanje događaja ‘na terenu’ među ljudima, među sportistima, trenerima, sportskim radnicima, zahteva više koordinacija, učenja, međusobnog razumevanja i izlaganja novim sadržajima. Srbija je zemlja sporta i naš primer i uspeh mogu podstaći prijateljstvo iz Irana da zauzmu sličan pristup, ali i obrnuto. Iran ima veoma bogatu sportsku istoriju, svetska su velesila u rvanju što je njihov nacionalni sport „broj 1”. Dogovorena je promena programa, iskustava, veština, tehnika, informacija i znanja po pitanju obuka i takmičenja sportista i atletskih timova, obuka i tehnička pomoć za trenere, programi razmene i posete sportskih lidera, sportskih administratora, profesionalaca za profesionalce, tehničara ” – rekao je nakon ceremonije potpisivanja, ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić.

FOTO: Neda Miletić

Ministar sporta i omladine Islamske Republike Iran Kiomars Hašemija istakao je da će Memorandum o razumevanju poslužiti kao osnova za proširenje raznovrsne promene i odnos između dve zemlje. Iranski ministar je rekao da se nada da će sporazum unaprediti učenje o raznim sportskim oblastima Srbije i unaprediti razmenu i da je važno proširiti bilateralne odnose nadogradnjom na istoriju za budućnost prijateljskih veza, šireg prostora sporta između zemlje sradnje. 

„Najpopularni sport u Iranu sada je fudbal. Želimo nam je da se čime to ukaže na mogućnosti, a u skladu sa kalendarom FIFA, da se održava prijateljska fudbalska utakmica između Srbije i Irana” – zaključio je ministar Hašemi.
Bilateralnom sastanku su prisustvovali i državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i Uroš Pribićević, pomoćnik ministra Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije kao i ambasador I.R. Iran u Srbiji NJ.E. Rašid Hasan Pur Baei. 

 

 

 
 
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter