0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

PAKLENO TEŽAK ŽREB ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Praktično sve što je u formi završilo kod Novaka u polovini!

Objavljeno: 11.01.24 u 08:15

Najbolji teniser u finišu prošle sezone, najperspektivniji mladi igrač, prošlogodišnji finalista i brojni prekaljeni veterani.

Tradicionalno žreb za Australijan Open nije bio naklonjen Novaku Đokoviću, pa je nakon njegovog izvlačenja jasno da će srpski teniser imati pakleno težak posao.

 

Naime, u prvoj rundi će na kvalifikanta, dok lakši raspored prati do Srbina trećeg kola, jer Đoković će tamo doći duelom protiv boljeg iz duela Popirin – Polmans. Tomas Ečeveri je potencijalni rival u 3. rundi, a sumnjamo da će i doći dotle na betonu, jer je tu i Endi Marej.

Potom kreće pravi pakao za Srbina, jer će vrlo verovatno najpopularniji mladi igrač, Ben Šelton, na Noleta u četvrtoj rundi, gde mladi Amerikanac ima i više nego dovoljno razloga da se osveti srpskom igraču za „spuštanje slušalice“.

Potom bi se prema projekciji u osam najboljih ukrstio sa Stefanosom Cicipasom ili Tejlorom Fricom, prošlogodišnjim finalistom i najboljim američkim igračem,dok je uz Srbina najbolji teniser na svetu krajem prošle godine Janik Siner potencijalni rival u polufinalu.

 

Naravno finale bi trebalo da bude spektakl sa Karlosom Alkarazom, ako dvojica najbolje rangiranih tenisera pređu svih šest prepreka.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter