0
Evroliga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS ZADOVOLJAN POBEDOM U DERBIJU: Otkrio stanje Topića i Bolomboja!

Objavljeno: 04.01.24 u 22:51

‘Veoma zadovoljan pristupom.’

Košarkaši Crvene zvezde dobili su prvi derbi ove sezone protiv Partizana rezultatom 88:72 u okviru 19. kola Evrolige. Trener tima sa Malog Kalemegdana, Janis Sferopulos rekao je da je veoma zadovoljan pristupom i da je igra u prvom poluvremenu model kakvim teže.

-Čestitam igračima na tome kako su igrali, posebno u prvom poluvremenu, to je model kakvom težimo. U napadu je bila dobra saradnja to govore brojke. Veoma zadovoljan pristupom. U drugom poluvremenu se Partizan vratio što se i očekivalo, ali mi smo kontrolisali igru sve vreme. Ne smemo da gledmao mnogo dalje, već na sledeći meč protiv Cedevite – jasan je Grk.

Dodao je da još uvek nije poznato stanje Topića Bolomboja, a da Mitrović neće igrait protiv Cedevite.

-Još uvek nije poznato stanje Topića i Bolobmoja, a Mitrović neće igrati protiv Cedevite – naveo je.

Istakao je da je ovo bila najvažnija pobeda od kako je na klupi Zvezde.

-Bila je ovo najvažnija pobeda od kako sam došao na klupu Crvene zvezde, prvenstveno zbog značaja. Bilo je važnih pobeda, ali ova je posebna. Bila je ovo najvažnija pobeda od kako sam došao na klupu Crvene zvezde, prvenstveno zbog značaja. Bilo je važnih pobeda, ali ova je posebna. Način na koji smo organizovali odbranu bila da ne dozvolimo Partizanu protok lopte, što govori o malom broju asistencija u prvom poluvremenu. U drugom delu su uspeli da imaju veći broj asistencija, jer je to ekipa sa velikim kvalitetom. Ovo je najbolje defanzivno odigrana utakmica – objasnio je Janis.

Poručio je da ne voli da ističe individualni kvalitet.

Ne volim da ističem individualni kvalitet, više volim timsku igru. To najbolje govori koliko su igrača bili dvocifreni večeras, ali bih morao da pohvalim igru Gilespija koji je pokazao da na njega možemo da računamo – zaključio je Sferopulos.

9
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter