0
Domaći fudbal
Igor Duljaj

Igor Duljaj (FOTO: Starsport)

DULJAJ PORUČIO: ‘Ime kluba ponekad nema veliki značaj!’

Objavljeno: 31.12.23 u 12:15

‘On me je pitao gde su vam navijači, a ja sam mu rekao da nas bojkotuju.’

Još jedna fudbalska godina je iza nas, a definitivno iznenađenje sezone je Partizan, koji je u nikad gorem stanju uspeo da bude jesenji prvak. Pobedili najskuplju Crvenu zvezdu u istoriji u 171. ‘večitom derbiju’, ali još uvek ništa nije gotovo, a trener ‘crno-belih’, Igor Duljaj je u razgovoru za ‘Tanjug’ je rekao da je lepo biti prvi, ali da postoji i drugi deo šampionata.

-Još nisam napravio dublju analizu svega šta se dešavalo u proteklih nekoliko meseci. I dalje odgovaram na poruke i pozive, čak ni taj meč sa Crvenom zvezdom još nisam ni odgledao. Ipak ovo je ovo samo jedan deo šampionata i postoji drugi deo. Lepo je biti prvi. Na nama je da radimo, da pokušamo u ovom prelaznom roku da Partizan bude jači jer nas očekuje velika borba. Ekipe koje su u vrhu neće biti opterećene evropskim takmičenjima i u svakom slučaju, biće mnogo teže nego što je to bilo u prvom delu sezone – jasan je.

Pre početka sezone niko nije davao ozbiljne šanse ‘crno-belima’, naročito nakon debakla od Nordsjelanda gde su ukupnim rezultatom 6:0 ispali iz kvalifikacija za Ligu Konferencija.

-Partizan je i u prošlosti gubio sa 5:0, pa se nije pravila tako velika drama. Jeste sramota izgubiti 5:0, medjutim taj poraz mi je pokazao sa kakvim stvarima se čovek može suočiti. Znate, pre nego što odigrate meč sa nekim, vi morate da napravite analizu. Ime kluba ponekada nema veliki značaj. Ali sistem, itekako ima – istakao je strateg ‘crno-belih’.

Potom je otkrio razgovor između trenera danskog tima i njega.

-On me je pitao gde su vam navijači, a ja sam mu rekao da nas bojkotuju. On te stvari nije shvatio i rekao mi je da klub bez stabilnosti i sistema ne može da opstane. Ja sam uporedio našeg mladog Trifunovića i njihovog igrača koji su isto godište, na kom nivou igra on a na kom nivou igra Trifunović koji tek treba da pokaže svoj potencijal. Njihov taj jedan igrač će se prodati za 18 ili 20 miliona evra – naveo je.

Dodao je i da je taj poraz baš zaboleo.

-To sve zavisi iz kojeg ugla gledate. Neko će reći, ah 5:0 neki Danci. Gledajte kako oni funkcionišu i način na koji rade. Taj poraz je zaboleo, medjutim nema stajanja, nema predaje i radite i idete u onom pravcu za koji smatrate da je dobar za Partizan – poručio je Duljaj.

RONALDO OTKRIO KADA ĆE ZAVRŠITI KARIJERU: Portugalac imao fanstatičnu godinu!

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter