2
Košarka

Nebojša Čović (FOTO: Starsport)

PRVI ČOVEK ZVEZDE O ARENI: ‘Ona pripada Beogradu i treba svi klubovi da je koriste!’

Objavljeno: 16.12.23 u 11:50

‘Kada sam ja bio gradonačelnik Beograda stavljena je pod krov.’

Predsednik tima sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović je bio gost jutarnjeg programa TV Prva gde je govorio o budžetu Crvene zvezde. Takođe, dotakao se i korišćenja ‘Štark arene’ i naveo da ona pripada Beogradu i da svi treba jednako da je koriste.

-“Beogradska arena”, dobro ste rekli, ona je beogradska arena. Sticajem okolnosti, u vreme kada sam bio gradonačelnik, mi smo gradili i privodili kraju “Beogradsku arenu”, nismo uspeli te ’96, ’97 ili ’93 da je završimo, ali smo je stavili pod krov i dosta napredovali. Ona je tek delimično završena tamo za 2000. godinu, čini mi se da je pred one izbore pred 5. oktobar SPS držao onaj njihov poslednji miting. Ona je beogradska, finansirana je beogradskim parama i nju treba da koriste svi klubovi – započeo je.

Govorio je o dogovoru sa direktorom ovog objekta, Goranom Grbovićem.

-Negde pred koronu sedeli smo u kancelariji Grbovića, dotični Grbović i ja i dogovor je bio da ćemo mi privremeno da izađemo iz “Arene”, jer nema publike, nema svrhe, ali da kada se budemo vratili da ćemo termine da delimo na pola. I taj dogovor je bio, pružili smo ruku jedni drugima, ali kao što vidite, to nije ispoštovano. Mi se ove godine vraćamo u “Arenu”, vraćamo se i u malu salu “Arene” i čujem razne dezinformacije da ima nekakav aneks i ostalo. Znate, tu ili ovaj od juče laže ili Grbović laže. Sedeo sam kod Grbovića u kancelariji i on nam je dao na uvid i to smo sve dobili, kompletnu dokumentaciju, sve ugovore. Niti mi imamo potpisan ugovor, niti oni imaju potpisan ugovor, a eto, igramo u “Areni” – nastavio je on.

Areni nema grejanja.

-Da li znate da, na primer, pred našu utakmicu sa Armanijem, nismo imali grejanje. “Arena” je bila isključena sa daljinskog sistema grejanja. Zbog čega? Pa, zbog duga koji je imala. Isto i Gradska čistoća. Mi u “Areni” nismo bili tri-četiri godine. Oni su koristili, pa nisu plaćali, pa je “Arena” otišla u određene dugove. Da budemo precizni, u martu 2020. godine, u “Arenu” su se pakovali paketići, sećate se, korona. Tog 30. aprila 2020. godine, “Arena” je otvorena za koronu i bilo je 500 ležajeva, znači nije korišćena. Posle je privremeno zatvorena, pa ponovo otvorena 4. jula, 2020. godine – objašnjavao je Nebojša.

Rekao je da oni ne žele nikog da izbacuju, već određeni termin.

-Bio je pun kapacitet i trajao je sve do 21. maja 2021. godine, posle čega je vršena dezinfekcija i tek 15. juna 2021. godine “Arena” ulazi u funkciju, a ostaju ovoliki dugovi. Mi nikoga ne izbacujemo, mi samo tražimo da se taj termin u maloj sali od 8 do 23 časa, 15 sati dnevno, podeli na sedam i po sati za jedne i sedam i po sati za druge. Sada je tako da mi nemamo ništa. Drugo, tu su nekorektne priče, ali dobro, to je od ljudi koji vole da lažu i da laži pponavljaju 1000 puta, da imamo druge sale. Imamo “Pionir” koji je obojen u crveno. I “Arena” je obojena u crveno. “Soko štark”, koja je boja “Soko štarka”? Druga stvar, da li znate da su u “Pioniru” Makabi, Hapoel Jerusalim i Hapoel Tel Aviv. Pa onda nekorektno pominje, to je isto kao kada bih spominjao neke lokacije po Beogradu, oko Basket lenda i Basket sitija. To su dva pogona FMP-a, koji se kao fabrika raselio, otišao na novu lokaciju – istakao je predsednik ‘crveno-belih’.

Pričao je o dugovanjima prema Areni.

-Koliko su oni uredno plaćali “Arenu”, evo koliki su dugovi – 100 i nešto miliona grejanje, 100 i nešto miliona Gradska čistoća. Mi imamo ogromnu pomoć države i ogromno razumevanje države da dobijete “Arenu” i na tome smo i zahvalni i Grboviću i državi, da dobijete “Arenu” ispod cene. Ona bi trebalo da košta dvadesetak i više hiljada evra, ostalo se dotira i jednima i drugima. Što je, svaka čast, nema šta ddad kažete. Treba samo biti otvoren i potpuno jasan i pričati istinu – poručio je on.

Ponovo je kazao da niko od srpskih klubova nije osvojio Evroligu.

-Za ove sale se ruše i mi nemamo više gde da treniramo sa mlađim kategorijama. Mlađe kategorije su pioniri, kadeti i juniori i nekoliko selekcija pionira. Kod nas u tim salama je bio ceo ženski pogon Crvene zvezde, seniorke su koje su najtrofejniji klub u ovoj zemlji, prve koje su osvojile Kup Šampiona. Niko nije još osvojio Evroligu, to što oni pričaju. Nego Kup šampiona. To je jedno drugo takmičenje koje je bilo pod FIBA-om. Evroliga je pod drugim ingerencijama – jasan je.

Na kraju se osvrnuo na fajnal-for koji se 2018. godine igrao u Beogradu.

-U aprilu 2018. godine je održan prvi Fajnal for u “Areni” i tada je ona kompletno sređena. To šta ste vi uložili, kupili medicinsku opremu, opremu za teretanu, u redu, ali to je vaše, to vi nosite. Na kraju krajeva, da ne bi bilo nesporazuma, Grbović treba da ima hrabrosti da izađe i da kaže šta je istina. Da li je istina dda su mu navijači dolazili da mu prete da Zvezda ne može da uđe u “Arenu”? Da li je to istina? A ne da mi komenatirišemo nebitne likove u svemu i svačemu – zaključio je Čović.

RASTALI SE PAUNOVIĆ I ČIVAS: Menja ga bivši fudbaler Real Madrida!

0
6
2 Komentara
  1. Ste Pionir , ofarbali ga u crveno i napustili ! Sad ste u Areni gde ne placate ništa, ulaz besplstan, dovodite gomilu igrača , menjate trenere a sve to ovaj Narod placa. Ko si ti da pričaš o Zvezdi, Partizanu ?

    0
    0
    Odgovori
  2. ..mnogo je sportskih i poslovnih objekata u Bg. i Srbiji koji pripadaju gradu, Drzavi, ali NIKADA se jedan objekat u istoj satnici ne izdaje razlicitim zakupcima, bar tako funkcionise uredjeno zakonodavstvo, tj. da onaj koji PRVI nesto iznajmi/zakupi ima pravo preceg..i, sta tu nije jasno..?!!..ili se ide sa ‘pozicije (NE)moci, ponovo zaobilazeci sve zakonske norme i propise zbog jos jedne PROMASENE SEZONE U NIZU U E. Ligi…..?!!! NEMOC, NEZNANJE..ili CARMA/PRAVDA??!!! ..ili svo troje!!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter