0
Košarka

FOTO: Twitter/@bczalgiris

ŽALIGIRS NESIGURAN PRED PARTIZAN: Ponos litvanske košarke jedva izvukao živu glavu protiv autsajdera!

Objavljeno: 10.12.23 u 22:12

Sigurno nas čeka uzbudljiv duel

Košarkaši Žalgirisa ostvarili su spektakularnu pobedu u 13. kolu LKL lige, nadmašivši Nevežis rezultatom 102:98, uprkos zaostatku od čak 11 poena na poluvremenu. Ovaj trijumf dolazi uoči susreta sa Partizanom u narednom kolu Evrolige, obećavajući uzbuđenje u ovom važnom meču.

Utakmica je bila izuzetno efikasna, sa ukupno 200 postignutih poena, pružajući spektakl dostojan pažnje i u NBA ligi. Iako je Nevežis impresivno kontrolisao prvo poluvreme, Žalgiris se vratio snažnom igrom u drugom delu meča, preokrenuvši rezultat u svoju korist.

Već u trećoj četvrtini, Žalgiris je smanjio zaostatak, a zatim u poslednjih 10 minuta stigao do dvocifrene prednosti, osvajanjem odlučujuće deonice rezultatom 37:15. Iako je Nevežis pokušao smanjiti razliku, nije uspeo u potpunosti ugroziti domaćina.

Šest igrača Žalgirisa postiglo je dvocifren broj poena, pri čemu se ističu Šmits sa 17, Dimša sa 16 i Evans sa 14 poena. Kod gostiju, Voterman se istakao sa 31 poenom, Meknil sa 29, dok je Jurgens dodao 20 poena.

Žalgiris će sa punim samopouzdanjem dočekati Partizan u Evroligi, deleći prvo mesto u domaćem prvenstvu sa ekipama Volvsa i Ritasa, sve tri sa skorom 11-2. Iako su nedavno doživeli dva poraza u Evroligi, litvanski tim se sprema za izazov protiv Partizana, težeći novoj pobedi i zadržavanju vrha tabele.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter