0
ATP

FOTO: Screenshot

MORAM DA TRENIRAM MNOGO DA BIH DOŠAO DO NOVAKOVOG NIVOA: Alkarazu je jasno koliko je dobar Đoković kada je u optimalnoj formi! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.23 u 08:34

Jasno je Špancu koliko je Novak i dalje ispred svih.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu, pošto je savladao drugog igrača planete Karlosa Alkaraza (6:3, 6:2).

Nakon meča Španac je rekao sledeće.

„Napustio sam teren s osećajem da nisam na njegovom nivou u dvoranskim uslovima. Odlazim povređen tim osećajem, ali srećan jer znam da mogu mnogo da napredujem. Nisam navikao da treniram i igram u takvim uslovima. Osetio sam da moram da vežbam i budem bolji u zatvorenom prostoru. On je mnogo iskusniji od mene, odlično vraća loptice i tera vas na krajnje napore u svakom poenu“, iskren je momak iz Mursije.

Nije imao adekvatan plan b u praksi, ali u teoriji kaže sledeće.

„Plan B bi mogao da bude da samo trčim i da vraćam lopte, da igramo duge razmene, ali to nije dovoljno protiv igrača kao što je Novak. Morao sam da napadam više, da budem agresivniji, čak i ako grešim. Protiv Novaka moraš da pogađaš blizu linije, inače si mrtav“, objašnjava Karlos.

Na konstataciju da će Novak probiti granicu od 400 sedmica na prvom mestu, imao je Alkaras interesantan odgovor.

“Ako želim da ga stignem, moram da budem prvi 15 godina. Naravno da je to motiv, ambiciozan sam, želim da budem najbolji u istoriji, da ga pobeđujem i da osvajam sve turnire, ali s druge strane, neću da mislim o tome – legende sporta to nisu uspele što je on, osvaja sve i ruši rekorde. Dakle, miks motivacije i toga da ne želim da mislim o tome”.

„Spektakularna godina. Osvojio sam 2000 bodova više nego prošle godine i opet jedan grend slem. Potpisao bih da isti učinak imam i u 2024.“

 

2
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter