0
ATP

Simon zaustavio Tipsu

Objavljeno: 27.03.13 u 01:03

tipsa-majami

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Majamiju pošto je u meču 4. kola poražen od Žila Simona sa 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2, posle dva i po sata igre. Još jednom se pokazalo da je Francuz izuzetno nezgodan rival za drugog po rangu srpskog tenisera pošto ga je savladao sedmi put u njihovih devet međusobnih duela.

Ništa nije nagoveštavalo da bi Janko Tipsarević mogao da osvoji prvi set pošto je Simon dva puta imao prednost brejka, maksimalno koristeći ukazane šanse, ali je kod rezultata 5:3 jednostavno stao odnosno kao da je Srbin tek tada počeo da igra. Vezao je Janko četiri uzastopna gema čime je došao do prednosti u setovima, a pored toga uspeo je da ućutka neprijatne navijače koji su mu često u tom delu igre dobacivali sa tribina zbog čega je intervenisao i glavni sudija.

Vezao je Tipsarević i peti uzastopni gem što mu je donelo početnu prednost u drugom setu, ali je potom Francuz osvojio šest od narednih sedam gemova što mu je donelo izjednačenje.

Već u prvom gemu odlučujućeg seta Simon je imao tri vezane brejk lopte, ali je Tipsarević nanizao pet uzastopnih poena i tako sačuvao svoj servis gem. Ono što mu je pošlo od ruke tada nije u petom gemu kada je Francuz iskoristio novu ukazanu priliku. Mogao je već  narednom gemu Janko da  uzvrati istom merom, ali je propustio dve brejk lopte.

Za razliku od srpskog tenisera njegov protivnik je strpljivo čekao svoje prilike i maksimalno ih je koristio čekajući grešku rivala. Tako je bilo i u sedmom gemu kada je i u trećem odigranom setu došao do drugog brejka pa je već u narednom imao priliku da servira za pobedu. Imao je Janko čak pet prilika za brejk i produžetak meča, ali nije uspeo da realizuje nijednu pa je uporni Simon u najdužem gemu u meču materijalizovao svoju petu meč loptu.

Uprkos porazu igra Janka Tipsarevića na turniru u Majamiju može da ohrabri pošto je nakon niza turnira na kojima je ispadao u prvom kolu na Floridi pokazao da se vraća u pravu formu.

Simon bi i u četvrtfinalu mogao da igra protiv srpskog tenisera ukoliko Novak Đoković u meču 4. kola savlada Tomija Hasa (taj meč počinje oko 2.00 časa po našem vremenu).

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter