0
Domaći fudbal

FOTO: FK Novi Pazar

RADNIČKI KAŽNJEN ZA PROMAŠAJE: Pazarci odnose bodove sa Čaria!

Objavljeno: 10.11.23 u 18:53

Fanstatičan meč u Nišu.

Fudbaleri niškog Radničkog dočekali su Novi Pazar na gradskom stadionu ‘Čair’ u okviru 15. kola Mozzart Bet Superlige Srbije od 17 časova. Odigrali su sjajan meč na jugoistoku zemlje ova dva tima i pružili gledaocima zadovoljstvo da gledaju sjajan fudbal. Na kraju je kao pobednik iz ove borbe izašao tim kraj Jošanice rezultatom 1:0.

Prvo poluvreme:

Odmah na startu susreta Novi Pazar je imao ozbiljnu priliku za gol, kada je Ljajić bio u šansi, ali je Rosić bio na visini zadatka. U 5. minutu domaćin je uzvratio preko Petrova koji je probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, šutirao, međutim, njegov udarac je zaustavio sjajni Mirković.

Novu sjajnu priliku fudbaleri Radničkog imali su u 15. minutu kada je nakon kornera lopta došla do Ilića koji je sa ivice kaznenog prostora raspalio, ali je njegov šut otišao pored stative. Ponovo su Nišlije imale neverovatnu priliku koju nisu uspele da realizuju u 23. minutu kada je Pejović uputio centaršut u srce šesnaesterca do Mesarovića koji se oslobio svog čuvara i našao lice u lice sa  Mirkovičem, ali je šutirao pored gola.

Ređale su se šanse za Radnički, a novu su imali u 26. minutu kada je Jamkam probio po desnoj strani i uposlio Škrbića u kaznenom prostoru, ali je neverovatni Mirković ponovo spasao svoj tim. Nakon dužeg vremena je tim sa Jošanicu zapretio, a u strelce je imao šansu da se upiše Sćepović u 29. minutu kada je sa distance pokušao da iznenadi Rosića, ali je njegov šut završio pored gola. 

Ponovo su Pazarci imali priliku u 34. minutu nakon kontre, a lopta je došla do Ljajića koji je šutirao sa distance, ali je čuvar mreže tima sa Čaira uhvatio loptu. U samom finišu prvog dela gosti su imali priliku da na odmor odu sa golom prednosti, kada je  Anan  pustio pas do Ergelaša koji je uputio udarac sa 16 metara, ali je Rosić sjajno intervenisao i poslao loptu u korner.

Nakon sjajnog i sadržajnog prvog poluvremena rezultat je bio 0:0.

Drugo poluvreme:

I u drugom delu su domaći fudbaleri krenuli silovito, imali kontolu igre, ali su defanzivci Novog Pazara bili na visini zadatka.  Radnički je u 57. minutu mogao da dođe do vođstva kada je Mesarović pustio sjajan pas do Ivelje, ali je se nije snašao ispred skoro praznog gola gostiju i promašio. 

U 63. minutu fudbaleri Novog Pazara mogu da se zahvale stativi koja ih je spasila nakon šuta Mesarovića sa ivice kaznenog prostora. Tim kraj Jošanice je imao izuzetnu šansu kada je Adešina na dodavanje Ljajića u šesnaestercu u 66. minutu šutirao, ali je lošta otišla pored desne stative.

Ponovo su gosti preteli u 69. minutu, a ovog puta je pretio Obradović, međutim, ponovo je Rosić pokazao izuzetan kvalitet. Dva minuta kasnije tim kraj Jošanice došao je do vođstva kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao Jo Jing Ho, a njemu je pomogao defanizivac Radničkog, Jamkam koji je prevario svog čuvara mreže, pošto ga je lopta zakačila.

Sreća je poslužila domaćina u 74. minutu kada su Pazarci imali izglednu šansu za gol kada je Ljajić uputio centaršut do  Obradovića  u kaznenom prostoru, a on spustio do Sume koji je šutirao preko gola. Pretio je Radnički u 76. minutu kada je Ivelja uputio šut sa distance, a Mirković imao odličnu intervenciju. 

Ponovo je Rosić pokazao svoj izuzetan kvalitet kada je u 79. minutu sprečio novi pogodak gostiju. Nakon kontre Novog Pazara u odličnoj prilici našao se Anan kome je pas pustio Suma, a igrač tima kraj Jošanice je se našao jedan na jedan sa čuvar mreže domaćina koji je izašao kao pobednik. 

Na kraju je izašla sva surovost fudbala, a Novi Pazar kaznio Radnički za sve promašaje i odneo pobedu rezultatom 1:0

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter