0
Košarka

FOTO: Starsport

GRBOVIĆ OTKRIO KOLIKO KOŠTA ARENA: ‘Poslujemo na ekonomskoj ivici isplativosti!’

Objavljeno: 04.11.23 u 14:50

‘Da ne pominjem oko 1000 stolica koje su disfunkcionalne posle skoro svake utakmice.’

Direktor ‘Štark arene’, Goran Grbović je u intervjuu za Sport Klub govorio o ugovoru koji poseduje Partizan sa tim objektom, a prokomentarisao je i javnu rasprave koju vode ‘večiti’ oko termina za treninge. Takođe, dotakao se i koliko košta Arena i naveo da srpski klubovi imaju tzv. zbirne ugovore.

– Loža u Berlinu košta 150.000 evra, da ne pominjem brojke po evroligaškoj utakmici. Srpski večiti imaju takozvane zbirne ugovore, ‘Arena’ ih košta oko 10.000 evra po meču, a komercijalna cena je četiri puta veća. Pa, mi ‘menjamo’ parket, jer je dvorana multifunkcionalna za 900 evra. Kao što je rađeno celu noć, posle koncerta, da bi teren bio spreman za AdmiralBet BA duel Zvezde i Budućnosti – objasnio je.

Istakao je da posluju na ivici ekonomske isplativosti.

-Ali se ‘vadimo’ na prodaji loža, inače smo na ekonomskoj ivici isplativosti kada primenjujemo cenovnik za košarkaške klubove. Da ne pominjem oko 1000 stolica koje su disfunkcionalne posle skoro svake utakmice. Ali, postoje neki viši, sportski ciljevi odnosno i benefit od grada, koji je vlasnik dvorane – poručio je direktor Arene.

Rekao je da klubovi moraju da naprave konsenzus.

– Klubovi moraju da naprave konsenzus oko deobe termina, pa zašto oko toga da se svađaju. Neka oba predsednika razmišljaju o stalnom evroligaškom mestu, zbog klubova i srpske košarke definitivno. Prošle sezone smo svi zajedno, od učesnika preko organizacije do uslova u dvorani bili pod evroligaškom lupom, a u tekućoj ćemo biti pod mikroskopom – kazao je on.

Nada se dogovoru između Partizana Crvene zvezde.

-Svaka greška na tom evroligaškom putu će biti notirana. Da se ne raspravljamo oko minornih stvari. Zašto da neki klub sa 2000, 3000 gledalaca završi kao stalni član elitnog takmičenja, a ne naši večiti. Nadam se jednom ozbiljnom razgovoru i dogovoru vodećih ljudi Partizana i Crvene zvezde, a da pri tome, imaju na umu najvažniji cilj, evroligašku A licencu. Ako su pametni, dogovoriće se – jasan je Grbović.

DIREKTOR ARENE O UGOVORU PARTIZANA: ‘Dosta je kompleksan uz ‘hiljadu’ nekih nepravilnosti!’

 

5
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter