0
Evroliga

Nemanja Nedovic, #26 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade reacts during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and AS Monaco at Stark Arena on October 18, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ISTORIJSKI BUDŽET, ALI GODINU DANA KASNIJE ISTA SITUACIJA: Bajern ponovo u Beogradu kao protivnik protiv koga Zvezda traži izlaz!

Objavljeno: 02.11.23 u 12:48

Pomalo je bizarno kako se drugu godinu uzastopno ponavlja situacija.

Prošle sezone, Zvezda je krenula slabo u sezonu, sa izuzetno jeftinim rosterom, bez previše zvučnih imena, sa trenerom bez praktično ikakvog iskustva na nivou košarke kakva je u Evroligi.

To se i videlo nakon četiri utakmice, gde Zvezda osim sa slabašnim Panatinaikosom, nije bila ni blizu pobede, i od Zelenih su poraženi pred svojim navijačima. Meć koji je morao da se dobije upravo je bio Bajern, što je ujedno i jedina pobeda Vlade Jovanovića u evroligaškoj karijeri.

Ipak, nakon četiri neuspeha, nakon velike borbe srušeni su Bavarci, a tačno godinu dana kasnije, i pored nikada zvučnijeg rostera, trenera (množina) evropskom renomea, opet je Zvezda u seriji nakon četiri poraza u poziciji da protiv Bajerna vadi kestenje iz vatre.

Ruku na srce pobeda protiv Asvela je pomerila konto crveno-belih sa nule, ali bila bi poprilična blamaža da se pred gotovo 20.000 ljudi nije savladao slabašni tim iz francuske, koji je do sada ličio više na Evrokup ekipu i pored finog broja zvučnih imena u rosteru.

Bajern je obavezan da se pobedi, ukoliko Zvezda želi ikakve nade da održi u borbi za šest najboljih, a i deset najboljih mogu dovedeni u pitanje ako se ekipa ne trgne, jer tek sledi pakao od rasporeda, a Zvezdini rivali u narednom periodu su Barsa, Fener, Oli, Milano Efes, onda dva vezana gostovanja u Španiji Baskoniji i Valensiji, pa se tako na papiru „lakši meč“ očekuje tek za mesec i po u Beogradu protiv Albe, a ona crvneo-belima nikada laka nije.

Bilo kako bilo u narednom periodu mora da se digne nivo igre, nosioci da se saberu, ili će crveno-belima do kraja trebati dve ili tri istorijske serije pobeda kako bi se nadali plasmanu u sam finiš elitnog evropskog takmičenja.

Standings provided by Sofascore

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter