0
ATP

FOTO: ATP Tour @atptour/ Twitter screenshot

ALKARAZ SVESTAN DA JE PRVO MESTO SVE DALJE: ‘Nemam više opcija!’

Objavljeno: 01.11.23 u 14:15

‘Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula.’

Drugi reket sveta, Karlos Alkaraz je poražen na Matersu u Parizu od Romana Safijulina 2:0 (6:3/6:4) i skratio sebi šanse za povratak na prvo mesto ATP liste do kraja godine. 

-Posle ovog poraza nemam više opcija, sve opcije koje sam imao da završim kao broj jedan na kraju godine su nestale. Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula – smatra Španac.

Istakao je da treba da poboljša mnoge stvari.

-Nisam se osećao dobro na terenu. Treba da poboljšam mnogo stvari. Nisam se dobro kretao. Mislim da sam imao dobru selekciju udaraca, ali fizički u kretnji moram da se popravim – naveo je Karlitos.

Rekao je da ovaj turnir donosi mnogo iznenađenja.

-Ovaj turnir donosi mnogo iznenađenja jer je kraj sezone i igrači su umorni. Ali u mom slučaju, iskreno ne znam. Moram da prokljuvim to i potrudiću se da sledeće godine budem bolji u ovom delu sezone – poručio je.

Ipak poručio je da ima vremena do Završnog turnira.

-Imam vremena pre Završnog turnira, mnogo dana da treniram i dođem do nivoa na kom želim da budem. Trenutno, nije pravo vreme za razgovor o tome posle poraza. Treba mi vremena da razmislim šta da radim i šta ću raditi. Ima vremena dok Završni turnir ne počne – zaključio je Alkaraz.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter