1
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2023-2024 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on October 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN DOKAZUJE DA JE TRENUTNO DVE KLASE IZNAD ZVEZDE: Katastrofalna druga četvrtina Sferopulosovih izabranika i dvocifrena prednost ‘crno-belih’ na poluvremenu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.10.23 u 20:56

Napetost se oseti u vazduhu.

Košarkaši Partizana večeras su sa početkom od 20 časova dočekali ekipu Crvene zvezde u okviru ABA lige. Ovo je drugi večiti derbi u svega nekoliko dana, a prethodni je pripao ‘crno-belima’, koji su slavili nakon velikog preokreta u poslednjoj deonici.

‘Večiti rivali’ otvorili su utakmicu poenima na obruču. Za Zvezdu je napad realizovao Gidraitis, dok je na drugoj strani precizan bio Ledej. Prvu trojku na meču postigao je upravo već pomenuti litvanski internacionalac, nakon što je izborio ofanzivni skok. Tečni su bili napadi ‘crveno-belih’ na samom startu susreta, što im je podelo sedam poena prednosti, kada je Željko Obradović tražio prvi tajm-aut na utakmici.

FMP – Crvena Zvezda, ABA Liga, Belgrade, Serbia, on Oct. 23, 2023.
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Upravo nakon tajm-auta Partizan je uspeo da ‘pritegne’ odbranu, a iz toga su proizišli i neki vrlo dobri napadi.  Serijom od 7:0, Partizan je došao do izjednačenja.

Potez večeri u najavi je napravio Džoel Bolomboj, kada je u stilu NBA zvezda zakucao alej-up preko Anđušića. Upravo to je probudilo tim Sferopulosa, koji je ubrzo stigao i do prve dvocifrene prednosti na utakmici – 21:11, ali je tu seriju prekinuo Smailagić trojkom sa čeone pozicije, a zatim i sa linije penala, spustio je prednost rivala na pet poena. Nakon prve deonice, na semaforu je stajalo – 17:25.

Drugu deonicu poludistancom otvorio je američki krilni košarkaš, Pi Džej Dozir. Iako Partizan nije napadački imao ritam, odbranu su igrali izuzetno dobro u uvodnim minutima druge deonice, čime su anulirali napade najvećeg rivala, a sve je krunisao Ledej, pogotkom za tri poena, čime je zaostatak svog tima sveo na tri poena. Serija se ‘crno-belih’ samo nastavljala, pa su prišli i na pola koša zaostatka. Prednost Partizanu nakon dužeg vremena doneo je Frenk Kaminski trojkom, a sve je dodatno Zvezdi pogoršao Lazarević, kada je napravio faul u napadu.

FMP – Crvena Zvezda, ABA Liga, Belgrade, Serbia, on Oct. 23, 2023.
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je više od četiri minuta druge deonice bila bez poena iz igre, jedini poen postigao je Mitrović, kada je bio polovičan sa linije penala. Nakon dužeg napadu, Mitrović je prekinuo taj post svog tima.

Bio je taj koš Mitrovića samo izolovan slučaj u tim momentima, jer se Zvezda izuzetno grčevito borila da izgradi bilo kakav smisleni napad, dok je kod Partizana sve to mnogo fluidnije izgledalo. Užasno je izgledala organizacija napada kada su na terenu zajedno bili Jago i Nejpir, dok je Partizan često uspevao da napravi ‘mis-meč’ situacije i nadne ih vrlo uspešno.

 

Partizan je delovao zaista jako dobro u odbrani tokom čitave druge deonice, dok su u napadu uspevali da nađu najbolja moguća rešenja. Nerešiva enigma za Zvezdu u tom periodu utakmice bio je Kaminski, koji je konstantno pravio razliku, imao loptu u rukama ili ne. Tim Janisa Sferopulosa upao je u onu ‘seriju’ kada jednostavno nema ideje u napadu, pa je sve morao da rešava Nejpir teškim šutevima za tri poena, a tako nešto smo često gledali tokom perioda kada je Duško Ivanović bio trener kluba sa Malog Kalemegdana.

Ono što je svakako moglo da predstavlja problem za ekipu Željka Obradovića, jeste što je na dva minuta pre kraja prvog poluvremena Kaminski napravio svoj treći faul, dok je Smailagić već bio na dva. Upravo u završnici druge deonice Partizan je stigao do najveće prednosti. Poveli su ‘crno-beli’ sa šest poena razlike, a Zvezda je samo nastavila da iznova i iznova greši u napadu. Nakon prvog poluvremena Partizan je imao više nego zasluženu prednost – 47:36.

 

 

 

15
7
1 Komentara
  1. Ovo je sramota kako su igraci seletirani.vecina je oko 35 god.i tamo odakle su dosli jedva su docekali da ih se otarase.pogledajte kako igra virtus kad je teofosic otisao.sve same pobede.barsa isto tako…ceo strucni stab makar iz moralnih razloga morao bi odmsj da podnese ostavku jer je vise nego jasno da urusavanje i bruka ne mogu da se zaustave.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter