0
Evroliga

Nemanja Nedovic (C) Zach LeDay (L) and Kevin Punter during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 5 between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on June 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZANU APSOLUTNI IMPERATIV POBEDE: Evo šta očekivati pred večiti derbi i gde možete da ga gledate!

Objavljeno: 26.10.23 u 10:01

Cela Evropa večeras gleda u jednu tačku, a to je Beograd.

Večeras od 18.30 časova igra se treći istorijski evroligaški večiti derbi, gde će Partizan dočekati Crvenu zvezdu, a ovaj put nažalost neće biti gostujućih navijača, jer smo u prošlogodišnjim susretima videli koliko mogu da daju vetar u leđa ekipi koja nije domaća.

 

Ipak, i pored toga, očekuje nas meč gde oba večita rivala traže izlaz iz krize, ali je trenutno alarmantinije u crno-belom taboru, kako zbog toga što su domaćin na ovoj utakmici, i poznato je kolika je to prednost za Partizan kada igra pred Grobarima.

Tako i jer moraju da se saniraju rane poraza od Mege. Naime, ovo je prvi od dva uzastopna večita derbija, i ukoliko bi vezali dva neuspeha, u abaligaški derbi bi ušli u izuzetno lošem raspoloženju, a ni skor 1-4 u Evroligi nije zanemarljiv i izuzetno je neprijatno juriti vrh tabele iz takvog zaostatka.

S druge strane Crvena zvezda mora da razmišlja kako da prekine niz poraza u Evropi, i da ne dozvoli sebi četiri vezana neuspeha, ali za razliku od večitog rivala, oni večeras imaju ulogu gosta, ali i perfektan skor u ABA ligi, tako da osim slabog skora na početku sezone koji takođe može da bude 1-4, ništa ne preti crveno-belim, a već za vikend imaju novu šansu da pred Grobarima slome Partizan.

Važno je i napomenuti da obe ekipe imaju poteškoće sa povredama, jer za Partizan neće biti Mateuša Ponitke, i moguće Alena Smailagića, dok sa druge strane Nemanja Nedović i Branko Lazić neće moći na parket.

Bilo kako bilo, uloga ne fali, rosteri su nikada skuplji za obe ekipe, a meč možete gledati samo na Sport Klubu 1 kao i sve ostale utakmice večitih rivala u Evroligi.

Standings provided by Sofascore

 

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter