1
Evroliga

FOTO: Starsport

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U PIREJU: Smailagić i Naneli vraćali Partizan u život, ali Olimpijakos na kraju odnosi trijumf! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.10.23 u 22:42

Spektakularan susret.

U čuvenoj areni ‘Mira i Prijateljstva’ odmerili su snage košarkaši Olimpijakosa Partizana u okviru četvrtog kola Evrolige od 20:15. U jednom sjajnim i fanstatičnom meču sa puno uzbuđenja odneo nakon produžetaka pobedu domaćin rezultatom 98:94. Najefikasniji na meču je bio Larencakis sa 19 poena koji je bio apsolutni hroj svog tima.

U redovima Partizana najviše se istakao Ledej koji je ubacio 18 poena uz 5 skoka i 4 asistencije, slede ga Panter sa 17 i Smailagić sa 16.

Prva četvrtina:

Dolazi grčki gigant do prvih poena preko Papanikolaua koji pogađa šut za tri, ali na drugoj strani Panter je uzvratio šutem za dva uz faul koji pogađa. Nakon nekoliko neuspešnih uzastopnih pokušaja Olimpijakosa, usledio je napad ‘crno-belih’ koji ostvaruju seriju od 5:0 i dolaze do prvog vođstva (5:3).

FOTO: Starsport

Međutim, Piters pogađa za izjednačenje, ali Kaminski sjajnom trojkom pokazuje da Partizan nije došao da se preda u areni ‘Mira  i Prijateljstva.’ Došao je tim iz Pireja do novog vođstva preko Fola Kenana i dolaze do serije od 8:0 (13:8), koju je prekinuo Zek Ledej koji je došao i do prve trojke na susretu.

Olimpijakos je bolje ušao u susret i uglavnom kontrolisao prvu deonicu, a segment u kome su Grci bili dominatniji je bio skok. Ali, Partizan se nije tek predao, jurio je uglavnom prednost protivnika, osim kratkog vođstva od 8:5. Na kraju ovog dela susreta rezultat je bio 28:21 u korist domaćina.

Druga četvrtina:

U ovom delu meča košarkaši Partizana prvi dolaze do poena preko Nanelija, a pokušali su ‘crno-beli’ malo bržom igrom da iznenade protivnika, ali Larencakis iskusno krade loptu i tim iz Pireja preko Kenana trojkom dolaze do poena. Nakon toga Ledej je imao priliku da smanji prednost sa linije penala i imao je maksimalan učinak 3/3.

FOTO: Starsport

Ali, nastavljaju košarkaši Olimpijakosa sa konstantim trojkama, međutim, Anđušić je pokazao da ima umeće i pogađa šut za tri. Nastavio je grčki gigant sa sjajnom igrom i šutevima za tri poena koji su baš hteli cele večeri i napravili seriju od 7:0 koja im je donela prvu dvocifrenu prednost (43:31). Ledej uz malo muke smanjuje tu prednost na +10 (43:33).

Ulazak Nikole Milutinova stvorio je dosta problema za odbranu Partizana, koji je zamenio Gosa protiv koga je bilo dosta lakše da se igra. Domači tim je šutevima za tri izbacio ‘crno-bele’ iz ritma i dominacijom u ofnazivnom skoku, pa su na odmor otišli rezultatom 49:46.

Treća četvrtina:

Smailagić otvara drugo poluvreme šutem za tri i Partizan pravi seriju od 7:0 i dolazi na -3 (49:46). Isti igrač je u narednom napadu ponovio isto i ‘crno-beli’ dolaze do egala. Izabranici Željka Obradovića su sa dosta samopuzdanja ušli u drugi deo susreta i na krilima Smailagića koji je za dva ipo minuta postigao devet poena, a njegov tim napravio seriju od 13:0 (53:49).

FOTO: Starsport

Na drugoj strani domaći su prekinuli nalet Partizana, ali je igra iz prvog dela nestala, a ‘crno-beli’ koriste taj pad u igri. Smailagić je imao sjajnu sekvencu, postigao je 11 poena za prva tri ipo minuta treće deonice i pokazuje slabosti odbrane ‘crveno-belih’. Odlična igra gostiju na startu drugog poluvremena i razbija domaću ekipu u svim segmentima.

Nakon dužeg vremena i košarkaši Olimpijakosa preko Pitersa dolaze do poena i zaustavljaju silovit nalet srpskog tima. Na nešto više do kraja treće deonice Partizan prvi put dolazi do prve dvocifrene prednosti na ovom susretu, a to je doprineo Anđušić sa linije slobodnih bacanja (63:53).

Neverovatan i silovit start tima Željka Obradovića u trećoj četvrtini, a najviše je bio zaslužan Alen Smailagić koji je vidno raspoložen razbio Barcokasovu ekipu sa 11 poena za tri ipo minuta. Dominacija Partizana se osetila kada su njegovi košarkaši došli do najveće prednosti na susretu uopšte od čak +14 (67:53). Ovaj deo meča bio je kao iz bajke za goste i dobili su ga sa čak 26:10.

Čertvrta četvrtina:

Olimpijakos preko Larencakisa dolazi do prvih poena u ovo delu susreta, a Milutnov kostiti nesmotrenost Partizanove odbrane i smanjuje prednost gostiju na -6 (69:63). Postiže Panter izuzetno bitan poen, pošto su domaći bili u naletu u tom momentu i prekinuo seriju od 4:0 ‘crveno-belih’.

FOTO: Starsport

Međutim, Vokap je uzvratio trojkom na drugoj strani, a Smailagić nastalja svoju egzekuciju i ponovo dolazi do poena. Probudili su se košarkaši Olimpijakosa i uspeli da se konsoliduju u jednom trenutku. Partizan je ponovo bio u padu koncentracije, a domaći na krilima publike se vraćaju u meč i dolaze na -2 (75:73).

FOTO: Starsport

Nakon naleta tima iz Pireja, Panter postiže nove poene za svoj tim i ponovo povećava prednost Partizana, ali Larencakis postiže novu trojku, ali kapiten ‘crno-belih’ ponovo precizan u narednom napadu. Fanstatičan susret gde je u dramatičnoj završnici  Naneli trojkom spasio svoj tim i odveo meč u produžetke.

Produžetak:

Doužer postiže svoje prve poene na sustetu i dovodi svoj tim u novo vođstvo, a Milutinov na drugoj strani pogađa oba slobodna bacanja i ponovo dovodi meč u rezultatski egal (87:87). Dolaze do domaći do vođstva preko Vokapa, nakon pada koncentracije gostujuće odbrane.

Sa druge strane Naneli ponovo postiže vađan poen i ponovo je bio egal. Odlična susret sa dosta preokreta, ali je ipak domaći tim bio bolji i odneo pobedu rezultatom 98:94.

 

0
0
1 Komentara
  1. lose odluke obradovica, dugo drzanje iste postave na terenu u drugom poluvremenu, zatim ne uvodjenje koprivice na poziciji centra uz ocigledno navijanje sudija, sto je velika bruka bodiroge, imali smo lose sudjene i protiv makabija, znaci bodiroga cuva svoju guzicu u evroligi, to su neke bitne stvari sto partizan nije veceras pobedio. smesan je komentar obradovica koji ne pominje lose sudjenje a kritike na sudije stizu od neutralnih ljudi iz evrope

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter