0
Fudbal

FOTO: YT Screenshot

KONTE PORUČIO: ‘Trenutno želim da vreme posvetim porodici, ali kad se budem vratio…’

Objavljeno: 14.10.23 u 10:50

Italijanski stručnjak zaluženo odmara.

Tvorac šampionskog Juventus, ali i njegov ‘dželat’, Antonio Konte trenutno je bez angažmana, nedavno je imao priliku da ponovo diriguje sa klupe, ovog puta Napolija, ali nije prihvatio ponudu. Gazeta delo Sport je nedavno organizovala događaj, a Konte je uveličao to svojim prisustvo, a tamo je otkrio kada možemo da očekujemo njegov povratak.

-Trenutno želim da vreme posvetim porodici i sebi. Pride nastavljam i da učim, posmatram sve promene u sportu i trudim se da razumem razne situacije. Stres je za mene gorivo, pritisak mi daje motivaciju, posebno kada se pobeđuje, onda je sve još bolje – započeo je.

Dodao je da postiji pozitivan i negativan stres.

-Postoji pozitivan i negativan stres, za mene je to energija i čist adrenalin, kada sudija odsvira kraj, pobedu proslavim sa svima. Radim veoma naporno kako bih doživeo takve trenutke. Kada se budem vratio, biću još spremniji da se uhvatim u koštac sa najvećim izazovima – nastavio je on.

Potom se dotakao i poziva koji je imao iz Napolija.

-Znam da su određene priče izbile u javnost, ali trenutno osećam da želim da provodim vreme sa ćerkom koja odrasta, to je životna odluka. Posle toga ću biti spreman da krenem u bitku. A kada se to desi, biće jako teško za sve druge. Jednog dana kada se budem vratio trenerskom poslu voleo bih da preuzmem šampionski tim. U Čelsi i Juventus sam došao kada su prethodne sezone bili sedmi na tabeli – istakao je bivši selektor Italije.

Oktrio je koji su treneri imali najveći uticaj na njega.

-Fudbal, kao i svaki drugi sport, konstantno evoluira. Kada sam započeo fudbalsku karijeru, treneri poput Eugenija Fasetija, Karla Maconea i Đovanija Trapatonija su mi bili kao drugi očevi. Promene su nastale sa Argiom Sakijem i Marčelom Lipijem koji su fokus stavili na detalje i pružanje što više informacija igračima – naveo je.

Ipak, danas treneri imaju važniju ulogu nego ranije.

-Danas, treneri imaju mnogo važniju ulogu i veći uticaj na igre tima. Apsolutno mrzim kada čujem da je posao trenera da se trudi da izazove što manje štete. Ako vam je to ideja – nemojte da se bavite ovim poslom – jasan je Konte.

NEKADA NI PRAZAN GOL NIJE DOVOLJAN: Fudbaler Luksemburga mogao da postane heroj nacije! (VIDEO)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter