0
Fudbal

FOTO: Starsport

PIKSI SE DIVI KOŠARKAŠIMA: „Pogledajte ih, imaju mentalitet ratnika“!

Objavljeno: 09.10.23 u 13:22

Selektor smatra da fudbaleri trebaju da se ugledaju na košarkaše

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje selekciji Mađaraske u okviru 6. kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Ovaj meč je na programu u 20 časova i 45 minuta.

Selektor „Orlova„, Dragan Stojković, govorio je za mediji uoči ovog važnog meča. Piksi ističe da igrači trebaju da prate primer srebrnih košarkaša i da imaju taj „ratnički“ mentalitet.

– Drago mi je što su naši košarkaši napravili veliki uspeh na Svetskom prvenstvu i nije samo ta petorka bila bitna, napravljen je ambijent. To je ono što je želim u mojoj ekipi, da imam takmičarski ambijent. Kada sam rekao ratnici, to sam rekao figurativno. Znaju oni da je to važna utakmica. Taj mentalitet ratnički mora da bude prisutan, požrtvovanje za svaku loptu i ispunjavanje zadataka do maksimuma. Nema mogao sam ili nisam mogao, nego moraš. Sa jednim takvim mentalitetom koji ne sumnjam da ćemo pokazati, moramo da se nadamo dobrom. Svaki meč može da stvori heroja, nije mi bitno ko će dati gol ili namestiti, bitan mi je taj utisak. Ako su Mađari bolji, ja ću im čestitati, ali videćemo u subotu.

Srbija će nakon ovog duela dočekati Crnu Goru u utorak od 20 časova i 45 minuta. Ovo će biti sjajna prilika da naši fudbaleri overe plasman na EURO posle 24 godina pred svojim navijačima.

 

Standings provided by Sofascore
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter