1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ZVEZDA NA POGON OLAJINKE I IVANIĆA ODNOSI POBEDU IZ SRCA ŠUMADIJE: Odličan meč na Čika Dači! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.23 u 17:01

Dva različita poluvremena.

Na čuvenom stadionu ‘Čika Dača’ u Kragujevcu od 15 časova odmerili su snage fudbaleri Radničkog 1923 Crvene zvezde u okviru 11. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Izabranici Baraka Bahara odneli su trijumf rezultatom 4:e, a stelci za šampiona  Srbije bili su po dva puta Olajinka Ivanić, a za domaće precizni su bili Čolović, Sakli Zorić.

Prvo poluvreme:

Prvu priliku na susretu imali domaći fudbaleri u 2. minutu kada je Čolović iskoristio svoju hitrinu i probio po levoj strani, šutirao u bliži ugao  Glazera koji je sprečio rano vođstvo Kragujevčana. Sakli je oprobao svoj šut u 6. minutu kada je iz slobodnog udarca iz velike daljnije šutirao, ali je za čuvara mreže Zvezde to bio lak zadatak.

FOTO: Starsport

Fanstatičnu priliku Zvezda je imala u 16. minutu kada je Ivanić probio po desnoj strani i u srcu kaznenog prostora pronašao  Ednijaea koji je šutirao u padu, ali je golman domaće ekipe spasao svoj gol i ostavio svoj tim u životu. Fudbaleri Radničkog iskoristili su rupu u odbrani gostiju i došli do vođstva od 1:0. Lopta je stigla do Gluščevića na levoj strani koji se odlično snašao i šutirao u suprotan ugao golmana Glazera i bio precizan.

Izabranici Baraka Bahara su pokušavali svim silama da pronađu put do gola domaćina, ali su defanzivci Radničkog bili na visini zadatka. Mogli su da povedu Kragujevčani u 27. minutu kada je Čolović na desnom boku uputio pas ka Činedi koji je probio i ušao u šesnaesterac zalomio i hteo da bude nesebičan i uposli Gluščevića, ali on nije stigao do lopte

Odmah u sledećem napadu stiže kazna i dolaze gosti do rezultatskog egala u 29. minutu preko Olajinke nakon lepe akcije. Lopta je stigla do Bukarija na ivici kaznenog prostora koji je glavom prebacio do Endijaea a on je dobacio do Olajinke i smestio loptu u mrežu.

Brzo su se konsolidovali gosti, pa su i eskpesno stigli do preokretav u 34. minutu. Vladimir Lučić je pokazao kakav je majstor, probio po levom boku, ušao u kazneni prostor, fenomenalnim potezom zalomio protivničkog fudbalera i proigrao Olajinku na jedanajest metara koji je drugim golom doveo svoj tim u vođstvo.

Ali, domaćin se nije predavao i Radnički dolazi do izjednačenja u 37. minutu. Činedu je pokušao sa distance, ali je nije uspeo pa je lopta došla Saklija na pet metara koji se oslobio čuvara i iz okreta savladao Glazera. U Finišu prvog dela remek delo Mirka Ivanića,  koji je primio loptu u kaznenom prostoru i sjajnim potezom prešao čuvara i smestio loptu u mrežu.


Drugo poluvreme:

Prva ozbiljna situacija u drugom delu bila je nakon greške odbrane Radničkog u 54. mintu, a loptu uzeo Ivanić, međutim dao je sebi predug for, pa je Leković izašao kao pobednik iz toga duela. Uzvratili su domaći pet minuta kasnije kada je Čolović iz slobodnog udarca pokušao da ugrozi gol gostiju, ali je njegov šut završio preko gola.

FOTO: Starsport

Nakon furioznog prvog dela, u nastavku nismo videli baš takvu žustrinu, opao je dosta intezitet igre. Ali u 64. minutu, novom majstorijom, Mirko Ivanić povećava prednost svog tima. Na desnoj strani je Bukari video Ivanića na ivici kaznenog prostora i uputio centaršut ka njemu, a ovaj opalio iz prve i poslao loptu pravo u rašlje.

U nastavku su fudbaleri Crvene zvezde držali sve pod kontrolom, ali su Kragujevčani pokušali da režiraju dramu pošto je Zorić na sjajan način postigao pogodak u finišu susretu. Međutim, uspeli gosti da dođu do veoma bitne pobede.

Standings provided by Sofascore
1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter