0
Evroliga

FOTO: Starsport

VEČITI POČINJU BORBU ZA KLUPSKOG PRVAKA SVETA: Partizan i Zvezda u pohodu na Evroligu, mogu li do samog kraja!?

Objavljeno: 05.10.23 u 13:01

Ako mogu Amerikanci da sebi daju etikete svetskih šampiona, možemo i mi sa Starog kontinenta.

Večiti rivali nakon veoma uspešne prošle sezone, ove godine žele još više u Evroligi, gde sada već realno može da se govori o najvišim ciljevima srpskih klubova u pohodu na trofej svetksog prvaka klupske košarke.

Crvena zvezda večeras od 19 časova počinje svoju evroligašku avanturu, sa nikada većim ambicijama, jer u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana nije viđen veći budžet, niti na papiru ozbiljniji roster.

Ko je specijalni gost u Areni večeras, pročitajte OVDE.

Ipak, prvi rival iako je u teoriji jedan od najslabijih u takmičenju, Asvel, on je daleko od pobede upisane unapred, a tradicija ne ide u korist crveno-belih, koji nikada nisu pobedili na otvaranju EL u ovom formatu.

Prošlogodišnji učesnik plej-ofa, Partizan, zadržao je novim ugovorima gotovo sve najbolje igrače, a na to su pridodani NBA asovi, pa je tako ekipa Željka Obradovića definitivno kandidat za najviši plasman.

Oni svoju avanturu počinju na gostovanju Makabiju, ali kada se uzme u obzir roster i trener crno-belih, zaista je jako malo gostovanja na kojima nekadašnji prvak Evrope može da se smatra autsajderom.

Na ruku Partizanu idu i određeni kadrovski probeli u redovima Ponosa Izraela, ali definitivno da je jedan od najvrelijih domaćih terena, svakako zahtevan za bilo kog rivala, pa će biti zanimljivo na koji način će Žoc pokušati da trijumfalno otvori novu sezonu.

Bilo kako bilo, čekaju nas uzbudljive 34 utakmice, sezona nije sprint trka, nego maraton, a tek ćemo u aprilu videti kako stvari stoje, a do tada opustite se i uživajte u Evroligi, biće sjajno, obećavamo.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter