0
Domaći fudbal

Foto:STARSPORT

Lekcija Sa Pinta

Objavljeno: 25.03.13 u 20:59
Foto:STARSPORT
Foto:STARSPORT

Eh kakav smo narod. Od kad je na klupu Crvene zvezde doašao Rikardo Sa Pinto konstantno sa Marakane stižu informacije kako on mora iz osnova da koriguje fudbalske navike tamošnjih prvotimaca.

Tako je naprimer pre izvesnog vrmena učio Mudrinskog da gleda ispred sebe kad vodi loptu, te da se ista u nogama drži najduže pet sekundi, dok su danas na redu bili osnovi oslobađanja napadača od protivničkog defanzivca i šut na gol, a učenici su bili Mudrinski, Asamoa, i Dauda.

Naravno oni to nisu znali da urade dok im Sa Pinto to nije ojasnii, apotom je išlo puno bolje.

No da se vratim na početak. Eh kakav smo narod, kad ispada da mi ovde ništa ne znamo o fudbalu čim Portuglac mora da nas uči osnovama. Daleko od toga da je Aleksandar Janković bio neki stručnjak, čak sasvim suorotno verovatno je najgori trener u istoriji srpskog fudbala, ali ipak treba imati nekog samopoštovanja, a ovakvim pričama o Sa Pintu definitivno se pkazuje da ih nema. A možda smo stvarno zaboravili osnove fudbalske igre…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter