0
Košarka

Vasilije Micic (R) and Yam Madar during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Anadolu Efes Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Sinan Erdem Sports Hall on March 16, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Starsport.rs ©)

MICIĆ OTKRIO ŠTA GA TO POKREĆE: „9 godina sam radio kako bih došao do ovog nivoa“!

Objavljeno: 03.10.23 u 09:20

Srpski košarkaš izneo prve utiske o novom klubu i saigračima

Polako se približava početak nove sezone u NBA ligi, pa su tako svi klubovi ovih dana imali dan za medije, gde su se igrači fotografisali i davali izjave povodom predstojeće sezone.

Novi plejmejker Oklahome i jedan od najboljih igrača Evrope prethodnih godina, Vasilije Micić, govorio je za tamošnje medije o trnovitom putu do najjače lige na svetu. Micić je draftovan u drugoj rundi 2014. od strane Filadelfije.

U narednih 9 godina, radio je na svojoj igri i postao jedan od najuspešnijih košarkaša u Evroligi. Osvojio je dve titule Evrolige sa ekipom Efesa i poneo priznanje MVP u regularnom delu sezone i na fajnl-foru.

Iskreno, prošlog leta sam planirao NBA jer sam se osećao kao sa 29 godina se i dalje se osećam veoma uzbuđeno zbog košarke. Ovog leta NBA se nije dovodila u pitanje jer sam osećao da sam dostigao najviši nivo u Evropi što je veoma teško. Veoma sam srećan što se ovo konačno dogodilo jer sam iskreno radio devet godina da bih stigao u NBA, tako da mislim da je bilo vredno toga – rekao je Micić.

 

 

On je posebno pohvalio organizaciju i pristup radu svih ljudi unutar kluba.

Pre nego što sam došao, čuo sam mnogo pozitivnih stvari o organizaciji od drugih ljudi, posebno od Srba koji su već bili u NBA. Svi su imali veoma pozitivne komentare i mišljenja. Potpuno se slažem s njima. Mislim da je ova organizacija, veoma, veoma dobra u smislu objekata, pristupa igračima, počevši od teretane, truda da daju sve od sebe pa do trenera. Svaki dan kada dođem u teretanu osećam da svi daju sve od sebe tog dana. To vam daje dodatnu motivaciju. A onda igrači, oni su tako skromni, toliko su konkurentni i spremni za rad, to mi takođe može dati dodatni podsticaj iako sam malo stariji od njih.

Smatra da je na vreme otišao u NBA, jer je po njegovim rečima, dostihao vrhunac u evropskoj košarci.

Osećam se kao da moram još jednom da izazovem sebe, a rekao sam i treneru, osećam da mogu da budem možda ove godine najinteresantniji momak na terenu iako sam stariji od drugih. Da, to je glavna stvar koja me pokreće. Kada tamo (u Evropi, prim. aut) dostignete neki nivo uspeha, na neki način želite da proširite svoj potencijal, i mislim da je ovaj poziv stigao na vreme. Kao što sam rekao, da nisam dobio ovu ponudu, verovatno bih ostao tamo do kraja. Ali sa uslovima koje su mi dali i poštovanjem koje su mi do sada pokazali u Tanderu, osećam da je više nego dovoljno da dođem i izazovem sebe.

NBA sezone počinje u noći između 24. i 25. oktobra a program otvaraju Los Anđeles Lejkersi i branioci titule, Denver Nagetsi, koje predvodi najbolji košarkaš sveta i aktuelni MVP finala, Nikola Jokić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter