0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

TRAJKOVIĆ JASAN PRED ZVEZDU: ‘Veliki klubovi vas cene onoliko koliko želite da im se suprotstavite!’

Objavljeno: 29.09.23 u 15:30

‘Za njih će sutrašnja utakmica biti ključna.’

U okviru desetog kola Mozzart Bet Superlige Srbije na stadionu ‘Rajko Mitić’ odmeriće snage fudbaleri  Randičkog iz Niša  Crvene zvezde od 18:05. Šef stručnog štaba tima sa Čaira, Nikola Trajković istakao je da sutra moraju biti  maksimalno koncentrisani i hrabri.

-Jasno je da Zvezda ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih 20 godina. Možda ovo nije pravi momentum za njih, ali, poznajući sve ljude koji rade u tom klubu i njihov mentalitet verujem da je tamo usledila opšta mobilizacija. Za njih će sutrašnja utakmica biti ključna i verujem da će oni ući jako motivisano od prvog minuta – započeo je.

Dodao je da moraju iskoriste maksimalno svoj potencijal.

-Na nama je da budemo hrabri i odgovorni. Defanzivno moramo biti koncentrisani, disciplinovani, kompaktni, a ofanzivno da iskoristimo naš potencijal, da igrači ne budu u nekom grču, već da iskoriste stadion, ambijent i teren i prikažu sebe u najlepšem svetlu. Ovakve utakmice su uvek velike pozorenice za naše igrače. Drugi veliki klubovi cene vas onoliko koliko želite da im se suprotstavite – poručio je strateg Radničkog.

Dotakao se kadrovske situacije.

-Jutros se tri igrača požalilo na stomačni virus, oni će, naravno, svi putovati, verujem i da će biti spremni, ali ne bih govorio o imenima. Ako govorimo o nekom skautingu protivnika, oni su kroz pripremne utakmice igrali sistem 3-4-3, sličan našem i tu bismo mi verovatno izašli sistem na sistem – naveo je on.

Spremio je i plan B.

-Imamo informacije da je Zvezda duel sa Partizanom spremala sa četiri igrača u zadnjoj liniji, tako da moramo da imamo opciju A i opciju B. Nećemo uvek stajati samo u niskom bloku, iako će Zvezda svojim kvalitetom u njega pokušati da nas uvuče. Imamo ideju da u određenim momentima utakmice izađemo visoko, pa zatim srednji blok. Ako nas Zvezda uvuče u niski blok  trenirali smo i to, da probamo da odatle izađemo u tranziciju. Svakako da nismo vežbali samo defanzivu, radili smo i na ofanzivnim principima. Treba da pokušamo da igramo našu utakmicu i našu igru – zaključio je Trajković.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter