0
Košarka

FOTO: Starsport

OBRADOVIĆ OTKRIO DA LI DOLAZI JOŠ NEKO POJAČANJE: ‘Nije tajna da…’

Objavljeno: 27.09.23 u 18:35

‘Atmosfera je dobra.’

Trener Partizana, Željko Obradović govorio je na Media Day-u o očekivanjima za predstojeći za sezonu, ali sa dotakao i pojačanja. ‘Žoc’ je rekao da priželjkuje da se ponovo prošla takmičarska godina, takođe je spomenuo poseban odnos tima i navijača.

-Očekivanja su uvek ista. Da damo sve od sebe, da imamo svi u našim mislima naše predivne navijače koji nam daju energije, koji su prošle godine nosili tim. Da se ponovi sezona u kojoj smo imali taj odnos između nas i njih i koji je doveo do toga da ekipa igra na najvišem mogućem nivou. To je jedini cilj. U oba takmičenja, prvo ABA liga, a onda i Evroliga. Imamo još pet dana do prve zvanične utakmice – započeo je.

Dodao je da će raditi na poboljšanju igra i otklanjanju slabih stvari koje su bile u prethodnom periodu.

-Probaćemo da iskoristimo, da probamo da otklonimo sve one slabosti koje smo imali u pripremnom periodu i da insistiramo na dobrim stvarima i da što spremniji dočekamo sezonu, koja je izazovna u svakom pogledu. Sa neverovatnim brojem utakmica. već u prvom mesecu 10, u sledećem 10, a u decembru i januaru po 11 utakmica. Prva četiri meseca, 42 utakmice. To znači da će biti potrebno da svi igrači budu spremni – jasan je Željko.

Dotakao se počajanja.

-Ne, ne znamo ništa. Gledamo i nije tajna da želimo da dovedemo još jednog igrača. Ne želimo da žurimo, ne želimo da donosimo odluke na brzinu. Raspravljamo svim u stručnom štabu, zajedno sa Zoranom i trudimo se da to bude najbolja moguća opcija za Partizan. Ako ne bude takvih opcija, onda nećemo nikog potpisati. Želimo da budemo sigurni da ako dovedemo igrača da će to biti dodatni kvalitet, koji već postoji u ovom timu – istakao je Žoc.

Podsetimo, nova sezona za košarkaše Partizana startuje u utorak 02. oktobra kada će u ‘Štark areni’ dočektati ekipu Mornara u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige. Što se tiče Evroliga, ‘crno-beli’ će tri dana kasnije otputovati u Tel Aviv gde će se susresti sa Makabijem. 

Takođe, tim Željka Obradovića brani titulu u regionalnom takmičenju, a pokušaće korak ili dva dalje u Evroligi, gde su prošle sezone stigli do Top 8 faze i za dlaku im umakao fajnač-for.

 

16
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter