0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MIŠKO PORUČIO: ‘Svi agenti na svetu zajedno nisu uradili 10% onoga što sam ja!’

Objavljeno: 19.09.23 u 15:10

Bez lažne skromnosti.

Čuveni košarkaški agent, Miško Ražnatović je govorio za medije u Grčkoj između ostalog o Nikoli Jokiću, reprezentaciji. On se dotakao neigranja Jokića za nacionalni tim na Mundobasketu i istakao da je u pitanju veliki umor.

– Pre mnogo godina, kada je bio odsutan, cela država je bila protiv mene. Od tada sam odlučio da se ne mešam u to, ali sam znao. Razmislite šta se desilo ove godine. Sezonu je završio krajem juna i odigrao stotinu utakmica, ali je u tih stotinak utakmica je odigrao 35-37 minuta. I od 37 minuta lopta je u njegovim rukama 25 minuta. U pitanju je umor. Teško mu je da nastavi da igra košarku 5 nedelja nakon toga. Sledeće godine nadam se da će situacija biti drugačija – naveo je.

Reprezentacija je motivacija za sve.

– Nije to pitanje. Za njega i mnoge druge motivacija je reprezentacija. Evropski, svetski ili olimpijski turnir, nije bitno. Svi igrači u poslednjih 25 godina su ponekad odsutni. Niko ne igra svih 10-15 godina u reprezentaciji. Navijači su protiv toga. Ali ako ste prosečan igrač, oni su pomalo protiv toga. Ali ako ste zvezda i neko ko garantuje uspeh, onda su svi zaista protiv toga. Ali ne možemo ništa protiv toga. Ne možemo da objasnimo ljudima da je nemoguće ostvariti njihovu želju da igrači budu tamo uvek – dodao je.

Osvrnuo se i na raskid saranje sa Partizanom.

Sve je to deo posla. Daću vam primer jer ste odavde i poznajete Atinu. Kada je Spanulis otišao u Olimpijakos, rekli su mi da je granica za mene Hilton i da ne idem više. I nisam išao više pet godina. Rekli su mi da poznaju moje lice i da je opasno. Drugi agenti se ne bave ovim. U Srbiji ako dovedete stranca, a on igra loše, samo kažu da je bio loš igrač. Ali ako ga zastupam, kažu „A, kriv je Miško, doveo nam je lošeg igrača“. To je verovatno deo mog uspeha i moram da živim sa tim – istakao je Miško.

Poručio je da svi agenti na svetu nisu uradili ni 10% onoga što je on.

-O Partizanu ne želim previše da pričam, jer šta god da kažem, boleće ih više od svega. Za sve je kriva uprava. Posebno Zoran Savić. Ono što daje gorčinu je to što je ovaj tim imao istoriju i pre ove administracije. Svi agenti na svetu zajedno nisu uradili 10% onoga što sam ja uradio. Peković je želeo u Hemofarm, konačno je otišao tamo. Dobili su i veliki otkup. Lovernj i Vesterman – nikada nisu čuli za njih. Odveo sam ih tamo – zaključio je Ražnatović.

3
8
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter