11
Evroliga

Nebojsa Covic (L) and Vesna Covic (R) during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČOVIĆ O DOBIJANJU TRAJNE LICENCE EVROLIGE: ‘Zaslužili smo je, ali se desilo napadanje raznih konjoglavih funkcionera!’

Objavljeno: 19.09.23 u 11:25

‘Mi smo indirektno suvlasnici u Evroligi.’

Prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović je govorio za jutranji program TV Prva o raznim temama, a između ostalog i o dobijanju trajne licence od strane Evrolige. 

– Nas interesuje prohodnost u Evropu. Ako naša domaća liga napravi prohodnost treba videti da li regionalna liga treba da se igra u ovom formatu. Mi sada imamo preko 80 utakmica tokom sezone. Nekada su klubovi u Jugoslaviji imali 30 utakmica tokom sezone. Svi klubovi profesionalne lige moraju da imaju mlađe selekcije, menadžement i stručni štab sa ugovorima o radu. Svi igrači moraju da imaju profesionalne ugovore, a ne amamterske – istakao je.

On smatra da oni tu zaslužuju, ali su im zbog određenih ljudi onemogućeno registrovanje igrača.

– Mislim da je Zvezda zaslužila trajnu licencu još prošle godine, ali se desilo napadanje raznih čudnih, da ne kažem konjoglavih funkcionera. Sprečeno nam je registrovanje igrača i još druge stvari. Mi smo indirektno suvlasnici u Evroligi, jer je ABA liga suvlasnik u Evroligi. Veoma sam zahvalan državi na svemu što nam pomaže – poručio je predsednik ‘crveno-belih’.

Naveo je da nikada nije bilo više doprinosa države nego sada.

-Nikada nije bilo toliko doprinosa od strane države. Srbija daje više od dva miliona preko Telekoma za ABA ligu, a zamislite da daje toliko za domaće prvenstvo. Kroz sistem treba da zaštitimo naše mlađe igrače i da im damo šansu da igraju. Pre dve sezone Partizan i Zvezda su zajedno izašli sa tim projektom, ali su preglasani – objasnio je on.

Kazao je da Srbija zaslužuje trenanžni centar koji je on hteo da napravi još 1997. godine.

– Pešićevo upozorenje je na mestu, sada je pravi trenutak, da se spremimo za Olimpijske igre. Nije normalno da imate jednog ili dva zaposlena trenera. Košarka je u Srbiji najtrofejniji sport i zaslužuje trenažni centar koji sam hteo da napravim još 1997. godine – zaključio je Čović.

41
64
11 Komentara
  1. To da zvezda dobije trajnu licencu EUROLIGE je isto što i da recimo Lihtenštajn bude Šampion sveta u fudbalu…

    15
    11
    Odgovori
  2. Ma nije C.Zvezda državni projekat ili Evropska Zvezda. Počevši od G-dina iz Parking servisa Anđelkovića pa do današnjih dana i G-dina Čovića.
    Kako vam više nije dosadno i glupo da blago rečeno iznosite neistine i prezentujete priče kojih smo svi svedoci godinama. KLS uništili ste vi,Babić Hemorfarm itd. kada ste pod pretnjom i na silu uvukli i partizan u Jadransku ligu i našu zanemarili. Svake godine dobijate novac od države i za CZ i FMP i opet je malo. Tražite licencu za Zvezdu u EL , a za koje to domete i rezultate je Zvezda zaslužila kada ste tri godine nezasluženo igrali tu istu ligu. Cibona,Igokeja i godina Corone. Koje zasluge u svađanju navijača dva Beogradska kluba do te mere da jedni drugima nanoseraznorazna zla. Poništavanje bilo čijeg uspeha ili pokušaja da uspe, saplitanje i podmetanje, lažne priče prezentovane svakodnevno kako bi ponavljnjem postale istina. Mislim da je bilo dosta tga , da je vreme da se vrati slika zajedničkog gledanja utakmic bilo koje navijačke grupe, poštovanje rivala i zdušno navijanje za voljeni klub a nemrzeti drug.
    Sportski pozdrav

    20
    11
    Odgovori
  3. A čime ste je zaslužili? Pa svake godine napravite bar jedan ozbiljniji i par manjih incidenata.Od beslovesnih navijača koji psuju na engleskom? Preko muljanja sa parama, registracijama igrača i sličnim marifetlucima.? A da niste napravili neki ozbiljniji sportski rezultat? Za deset godina igranja EL najveći uspeh je jedan TOP 8 kada se igralo u starom formatu i prošle godine 10 mesto.

    24
    11
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter