0
Domaći fudbal

FOTO: Starpsort

KEC U NIŠU: Petrov presudio ‘traktoristima’ sa bele tačke!

Objavljeno: 17.09.23 u 21:26

Minimalac Nišlija.

Fudbaleri Radničkog iz Niša su večeras od 19:30 na gradskom stadionu ‘Čair’ dočekali ekipu IMT-a Novi Beograd u okviru sedmog kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Tim Nikole Trajkovića ostvario trijumf rezultatom 1:0 i ostvarili drugu pobedu u novo sezoni, a čovek odluke bio je Sava Petrovi sa bele tačke u 33. minutu.

Prvo poluvreme:

Nakon gužve u kaznenom prostora posle kornera koji su imali gosti lopta je došla do Lukovića koji je bio na ivici šenseasterca i okušao svoj šut, ali je lopta otišla pored gola. Nakon dva minuta Radnički je imao šansu kada je Petrov nakon solo prodora uposlio Zeca na desnoj strani, ali je on šutirao pravo u Gordića.

U nastavku organizovanija igra domaćina koji su bili konekretniji, ali su defanzivci IMT-a bili na visini zadatka. Nakon igranja rukom defanzivaca ‘traktorista’ glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a Sava Petrov je u 33. minutu je bio precizan i doveo svoj tim u vođstvo.

Nastavili izabranici Nikole Trajkovića sa dominantnom igrom, pa su u 35. minutu imali novu šansu kada je Frej uputi centaršut do Petrova, koji se sjajno zagradio i namestio sebi šansu za šut, međutim Gordić je ponovo bio heroj svog tima i izbacio loptu u korner. Do kraja prvog dela nije bilo većih uzbuđenja, pa su fudbaleri Radničkog otišli na odmor sa golom prednosti (1:0).

Drugo poluvreme:

Fudbaleri Radničkog su i u nastavku igrali su isto kao i u prvom delu, kontorlisali igru i imali posed  u svojim nogama. U 56. minutu su domaćini imali odlučnu priliku kada je Zec oprobao svoj šut sa distance, ali je lopta otišla tik preko prečke. Nakon svega manje od minuta ponovo prilika za Nišlije lopta je na desnoj strani stigla do Ilića koji je imao stopostotne izglede za pogodak, ali je šutirao pravo u Gordića.

U nastavku bez večih uzbuđenja, izabranici Nikole Trajkovića su prepustili inicijativu ‘traktoristima’, ali su sve vreme držali sve u svojim rukama. Usledila je potpuna dominacija IMT-a, koji su pokušavali u više navrata da dođu do gola Radničkog, ali je odbrana niškog tima bila na visini zadatka i zatvorila sve puteve ka svom golu.

Odličnu priliku za izjednačenje gosti su imali u 77. minutu kada je lopta stigla do Živojinovića na levoj strani kazenog prostora koji je šutirao pored gola. Nakon toga su se probudili fudbaleri Radničkog i stvorili novu priliku u 78. minutu kada je Mesarović probio po levoj strani i uposlio Ivelju u kaznenom prostoru, koji je bio u savršenoj poziciji za gol, ali je Gordić ponovo pokazao izuzetan kvlaitet.

I pored nešto agresivnije igre IMT-a u finišu susreta, tim sa Čaira je uspeo da se odbrani i ostvari trijumf.

 

 

 

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter