1
Fudbal

Serbia's head coach Dragan Stojkovic looks on during UEFA Euro 2024 Group G qualifying football match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, on Sept. 9, 2023.

PIKSIJU BARI BOLNA TAČKA: ‘Da sam ja bio na terenu od početka utakmice…’ (VIDEO)

Objavljeno: 17.09.23 u 15:25

‘Na Gutelsa sam bio jako ljut jer me je ostavio na klupi protiv Crvene zvezde.’

Crvena zvezda je jedini klub u Srbiji koji je došao do titule prvaka Evrope, a u regionu rame uz rame sa Steauom Bukurešt. Ta 1991. godina ostaće upamćena mnogim najvatrenijim pristalicama ‘crveno-bele’ armije, ali i Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je tada bio fudbaler Marseja. 

Selektor reprezentacije Srbije je u razgovoru za zvanični sajt francuskog gigant pričao šta bi promenio u svom životu.

-Šta bih promenio da mogu? Da mogu, voleo bih da promenim istoriju meča sa Crvenom zvezdom u Bariju. Ali da sam ja bio na terenu od početka utakmice (smeh) – poručio je Piksi.

Dodao je da je tada bio ljut na  Gutelsa, tadašnjeg trenera Marseja zato što ga je ostavio na klupi.

-Na Gutelsa sam bio jako ljut jer me je ostavio na klupi protiv Crvene zvezde 1991. godine. On je veliki trener i veliki čovek, ali moj problem je bio u tome što sam hteo da igram protiv bivšeg kluba, ne njegov. Mislio sam da sam spreman. – naveo je on.

Istakao je da je mislio da on taj igrač koji dobija utakmice.

-Nedelju dana pre finala odigrao sam sjajno protiv Nice i nasmejan izašao s terena. Mislio sam da ću biti u startnoj postavi protiv Zvezde, ali sam tek u finišu utakmice tek dobio šansu. Mislim da sam bio igrač kojeg je trener trebao da dobije tu utakmicu – zaključio je Stojković.

Piksi je u Olimpik Marsej stigao 1990. godine iz Crvene zvezde u kojoj je proveo period od 1986. do 1990. i doneo dosta radosti timu iz Ljutice Bogdana.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели OM | Olympique de Marseille (@olympiquedemarseille)

2
5
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter