0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

MATIĆ OPTIMISTIČAN PRED DUEL SA ZVEZDOM: ‘Verujemo u svoje kvalitete!’

Objavljeno: 15.09.23 u 18:00

 ‘U fudbalu je potreban kontinuitet, potrebno je vreme.’

Tim sa Banovog brda dočekuje Crvenu zvezdu u okviru sedmog kola Mozzart Bet Superlige Srbije u subotu od 18:05. Strateg ‘brđana’ Igor Matić rekao je pred ovaj susret su ‘crveno-beli’ favoriti, ali da on veruje u kavlitet svojih igrača.

-Crvena zvezda je najbolji klub u Srbiji, dominantan prethodnih godina. Naravno, imamo naše želje i ambicije, verujemo u svoje kvalitete. Svakako je naš rival u ulozi favorita, imaju dobar tim, odlične domaće igrače, pokupili su sve najbolje u srpskom fudbalu. Takođe, stranci su ti koji prave dodatnu razliku. Pogledajte samo poslednji primer, platili su obeštećenje za igrača iz Južne Koreje pet miliona evra. Ali, ovo je igra 11 na 11, verujemo u sebe i u dobar rezultat – poručio je on.

Dodao je da su tokom reprezentativne pauze radili kako treba, a onda se dotakao novajlija u timu.

 -Imali smo desetak dana za pripremu ovog meča, svi su zdravi, radili su kako treba na mini pauzi. Što se tiče novajlija, jedini njihov problem što od juna nemaju takmičarsku utakmicu. Nisu imali ni treninge sa ekipom do odlaska na Divčibare, ali su to vrlo kvalitetni igrači. Potrebno im je malo vremena da dođu do željene forme. Možda će Vranješu period adaptacije biti kraći nego preostaloj dvojici igrača – nastavio je Igor.

Naveo je da je u fudbalu potreban kontinuitet.

-U fudbalu je potreban kontinuitet, potrebno je vreme. Ostali smo bez tri-četiri bitna igrača tokom ovog prelaznog roka, a ti igrači su pravili razliku na terenu. Ali, znamo kako funkcioniše srpski fudbal, od transfera igrača. Teško je da imamo istu ekipu u takmičarskom pogonu dve-tri godine. Igrači koje sada imamo svakako poseduju kvalitet, biće ova ekipa sve bolja kako vreme bude prolazilo – jasan je strateg Čuke.

Na velikim utakmicama se vidi kakav je igrač.

-Ovo je početak moje trenerske karijere, ali i dok sam bio igrač, nikad nisam razmišljao da je neka utakmica o onih u kojima nemamo šta da izgubimo. Moramo da budemo hrabri i da verujemo u sebe, moramo da ispoštujemo sve što smo radili u prethodnom periodu. Biće teško, ali na velikim utakmicama se postaje veliki igrač. Ne bih uopšte rekao da smo u krizi igre, postoji trenutno samo kriza rezultata. Ali, posle svake kiše mora da dođe sunce – poručio je.

Govorio je i o segmentima igre svog tima, ali i protivnika.

-Nijedan deo igre ne zapostavljamo. Zvezda je vrlo opasna u svim segmentama igre, defanzivno su kompaktni, ofanzivno sjajni, odlični su i oni prilikom prekida. Moraćemo da budemo na maksimumu, da svaki igrač da sto odsto svojih mogućnosti, u tom slučaju imaćemo šansu za pozitivan rezultat – zaključio je Matić.

 

3
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter