0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

TIM IZ LJUTICE BOGDANA IMA SVOG ŠERIFA: Endiaje zvanično novi fudbaler Crvene zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.23 u 14:20

Bahar sprema tim za najveće izazove.

Doskorašnji fudbaler turske Adane, Šerif Endiaje je novi igrač Crvene zvezde, a na vernost klubu se obavezao na tri godine plus mogućnost produžetka na još jednu. On je danas predstavljen, a sportski direktor ‘crveno-belih’ Mitar Mrkela je rekao da se rade o modernom i brzom napadaču.

FOTO: FK Crvena zvezda

Šerif je naš novi napadač, dolazi iz Adane, turskog Superligaša i utisak je da je najteže bilo u ovom prelaznom roku dovesti centarfora. Ipak, najvažnije je da je Endiaje danas sa nama. Radi se o modernom napadaču, brzom, jakom, sposobnom, baš kakvog smo želeli svo vreme. Ovim pojačanjem završavamo letnji prelazni rok, a bilans je takav da je 10 igrača došlo, a 15 napustilo naš klub. Smatram da smo uradili dobar posao, da smo ekipu rekonstruisali i da smo sada mlađi, moćniji i brži, uz novu energiju – započeo je.

Veruje da će se sav trud isplatiti u narednom periodu.

 -Verujem da će se to u narednom periodu pretočiti u velike rezultate. Sve što smo uradili u prelaznom roku je u dogovoru sa Barakom Baharom. Praksa je takva u Crvenoj zvezdi da se uvek razgovara sa trenerom kada se identifikuju igrači. Trener ima svoje želje u skladu sa filozofijom, upoznao nas je s tim i tako smo i radil – naveo je Mrkela.

FOTO: FK Crvena zvezda

Potom Endiaje izneo svoje utiske.

-Srećan sam što sam ovde. Zaista sam zadovoljan onim što sam video od Crvene zvezde. Imao sam više ponuda, pogotovo iz Francuske, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka. Motiv je naravno Liga šampiona, čast mi je što ću igrati u najvećem klupskom takmičenju na svetu – jasan je.

Dodao je da spreman da igra protiv bili kog protivnika.

Spreman sam da igram protiv bilo koga, da li je to Mančester Siti ili neko drugi, ne pravim razliku. U Zvezdi sam kako bih pomogao timu da ostvari zadate ciljeve. Znam da Zvezda ima sjajne navijače, radujem se tome što ću igrati pred njima. Svestan sam i da su njihova očekivanja velika, ali ovde sam da pružim maksimum. Nadam se da ću već sutra istrčati na teren – poručio je Šerif.

Mamadu Mbođ, bivši igrač Zvezde je bio taj koji mu je pričao o srpskom šampionu.

-Mbođ je moj prijatelj, znamo se iz Senegala, odrasli smo u istoj ulici. Pričao mi je o Zvezdi u superlativima, ali i o Beogradu i Srbiji. Kaže da su ljudi gostoljubivi, da žive za fudbal i to mi se sviđa. Bio je i to motiv više za mene da dođem – kazao je on.

FOTO: FK Crvena zvezda

Poznata mu je taktika Baraka Bahara i veruje da ‘crveno-beli’ mogu da dočekaju evrpsko proleće.

-Poznata mi je formacija i sistem u kom Bahar igra. Lično, odgovara mi svaka taktika, mogu da se prilagodim, to mi nije problem. Šanse postoje, mislim da nismo slučajno u Ligi šampiona, već da se time dokazuje kvalitet. Imamo šansu da prođemo dalje – zaključio je Endiaje.

Endiaje je prvo evropsko iskustvo stekao u Velandu Belgiji, a igrao je još i za hrvatsku Goricu, Goztepe, odakle se uputio u  Adanu januara. Za turski tim je odigrao 20 susreta i bio precizan 12 puta, a ovog leta su ga otkupili, da bi ga nakon nekog vremena prodali srpskom šampionu.

Podsetimo, ovo je drugo pojačanje danas u Crvenoj zvezdi, pošto je ugovor sa ‘crveno-belima’ potpisao Hvang In Bon. Šampion Srbije se ozbiljno priprema za najveći izazov do sada, to je Liga šampiona. Osim dvojice pomentih fudbalera, u klub su još došli i Olajinka, Stamenić, Kraso, Ado, Glazer Degenek Điga.

6
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter