0
Evroliga

FOTO: Twitter/KK Partizan Mozzart Bet

NIŠTA OD PARTIZANA: Zvezda Mundobasketa odlučila da karijeru nastavi u Turskoj! (FOTO)

Objavljeno: 11.09.23 u 17:33

Ponadali su se mnogi, ali ništa od toga

Letonski košarkaš Arturas Žagars, koji se istakao na nedavno završenom Mundobasketu, neće pojačati Partizan ovog leta, kako se ranije spekulisalo. Umesto toga, njegova karijera će se nastaviti u evropskim okvirima.

Prema brojnim izvorima iz Grčke, Žagars će se priključiti ekipi Fenerbahčea pod vođstvom trenera Dimitrisa Itudisa. Ugovor će obuhvatiti trogodišnju saradnju, ali se ne očekuje da će Žagars odmah zaigrati za tim iz Litvanije. Umesto toga, bit će poslat na pozajmicu u Vilnus, gde će igrati za ekipu Vulfse, dok će Fenerbahče zadržati opciju da ga vrati tokom sezone ukoliko to odluče.

Žagars je na Mundobasketu postavio rekord po broju asistencija na jednoj utakmici, ostvarivši čak 17 asistencija u duelu za peto mesto protiv Litvanije. Tokom čitavog turnira, prosečno je beležio 12,4 poena, 7,4 asistencija i 2,6 skokova po meču.

Ovaj mladi letonski plejmejker je privukao pažnju mnogih klubova svojim izvanrednim performansama, a Žalgiris će biti sledeća stanica u njegovoj karijeri.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter