0
ATP

FOTO: Twitter/usopen

MAESTRALNI ĐOKOVIĆ U NOVOM GREND SLEM FINALU: Srbin pobedio Šeltona, čeka Alkaraza ili Medvedeva! (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.23 u 23:58

Dobro izadnje i nova karta za grend slem finale.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u finale US Opena, nakon što je u polufinalu bio bolji od Amerikanca Bena Šeltona sa 3:0 (6:3, 6:2, 7:6), nakon nešto više od 2 i po sata igre. Rival u borbi za 24. grend slem titulu, Novaku će biti bolji iz meča Karlos AlkarazDanil Medvedev.

Čuvala su oba tenisera gemove na svoj servis, sve do 6. kada je Novak napravio brejk. Srpski teniser je tu prednost sačuvao do kraja prvog seta u kom je slavio sa 6:3.

U sličnom ritmu, Novak je nastavio i u drugom, a sjajna igra donela mu je dva brejka. Prvi je napravio pri rezultatu 2:2, dok je drugi došao pri vođstvu od 4:2. Srbin je tako vezao 5 gemova i stigao do 2:0 u setovima.

Novak svoj niz nastavlja i u trećem setu, jer osvaja prva dva gema. Ipak, Šelton se nije predao, pa je u 8. gemu uzvratio brejk i izjednačio na 4:4.

Đoković je ovaj set prelomio u završnici, kada je na 5:5 odigrao dobar gem i tako oduzeo brejk protivniku još jednom za 6:5. Srpski teniser je potom uspeo da odbije dve brejk prilike Šeltona, ali je Amerikanac iskoristio treću i tako obezbedio taj brejk.

Ipak, odavno se zna ko je kralj tajbrejkova. Novak je od starta ostvario prednost mini brejkom, držao je sve u svojim rukama i slavio sa 7:4.

Biće ovo Đokovićevo deseto finale na US Openu, koji je osvajao tri puta, 2011, 2015, i 2018. godine.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter