0
ATP

Janko preokretom do osmine finala

Objavljeno: 24.03.13 u 22:08

Janko Tipsarevic

Napokon je Janko Tipsarević uspeo da veže dve pobede na ATP turnirima što mu je donelo plsaman u osminu finala Majamija pošto je u meču 3. kola savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:0, posle dva sata i 28 minuta igre.

U sva tri seta Janko je prvi dolazio do brejka, a sva tri su završena na potpuno drugačiji način. Na startu meča Tipsarević je odmah oduzeo servis visokom Južnoafrikancu, ali nije uspo dugo da sačuva stečenu prednost, naprotiv. Anderson je dvostruko uzvratio i osvojio prvi set sa 6:4.

Identična slika viđena je početkom drugog seta, ali ovog puta je Anderson samo uspeo da izjednači i tako obezbedi taj-brejk, U 13. gemu je čak prvi uspeo da napravi mini-brejk za vođstvo od 4:2 i tako dođe na korak do pobede, ali kao da je Janko tek tada krenuo da igra. Osvojio je pet od narednih šest poena i tako meč uveo u treći set.

O trećem setu ne vredi previše trošiti reči pošto je Janko potpuno dominirao i za svega 15-ak minuta je došao do prednosti od 5:0, pre svega zbog toga jer je prestao da se nervira zbog čega je u prethodna dva često bespotrebno gubio poene. Tada kao da je i Anderson shvatio da ne postoji način da se vrati u meč praktično je položio oružje.

Za plasman u četvrtfinale gde bi mogao da se sretne sa Novakom Đokovićem Janko Tipsarević će igrati protiv boljeg iz duela Francuza Žila Simona i Grege Žemlje iz Slovenije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter