0
Košarka

FOTO: Starsport

VREME JE ZA NAPLATU DUGOVA: Pred ‘orlovima’ pravi ispit zrelosti!

Objavljeno: 30.08.23 u 12:00

Da li smo naučili lekciji?

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je prvi krug takmičenja na ovogodišnjem Mundobasketu kao lideri u grupi. Tim Svetislava Pešića je pobedio Kinu 105:63, Portoriko 94:77 i Južni Sudan. Naredna faza ove smotre izgledaće dosta ozbiljnije sa ‘orlove’, a igraće protiv starog dužnika, selekcije Italije.

Ono što malo zabrinjava je to podsenjivanje protivnika ili bolje rečeno opuštanje pri velikom vođstvu. Šta smo naučili do sada od naših košarkaša? To je da čim dođe velika prednost od +15, 20 ili 30, kao što je bio slučaj protiv Portorika kada je Srbija na poluvremenu imala prednost od +30, da bi na kraju bila +17.

To jeste zabrinjavajuće, ali to nije prvi put da naši ‘orlovi’ visoke ili rano lete, ali na kraju nisko padanu. Primer je naredni protivnik, selekcija Italije, kada smo sa njima odmerili snage na Akropolis kupu. Tada smo imali prednost od +17, da bi se uspavali i na kraju izgubili 89:88.

Iz ovoga se može zaključiti da koncentracija mora biti do poslednjeg sudijskog zvižduka ili poslednjeg zvuka sirene. Ne igra samo jedno poluvreme tj 20 minuta, već svih 40 i sve četiri četvrtine. Ako budemo ponovili treću deonicu protiv Portorika, nemamo čemu da se nadamo, jer bi to ozbiljniji timovi kao što je upravo Italija, SAD, Španije i drugi taj poklon oberučke prihvatiti.

Sada nam se pruža prilika da pokažemo da smo zreli kao ekipa i da možemo ponovo sa svima da se nosimo. Očigledno su nam ‘azuri’ slaba tačke, jer su nas izbacili sa Eurobasketa i iz kvalifikacija za Olimpijske igre, gde će nači veći motiv od ovog. Zato dragi Pešiću, Bogdane, Aleksa, Nikola i drugi pokažite da ste naučili lekciju i ne letite visoko pri velikom vođstvu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter