7
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

BEZ VOJNIKA NEMA NI DOMINACIJE: Barakova čistka zaklonila pobednički gen crveno-belih!

Objavljeno: 26.08.23 u 21:44

Malo se potcenjuje duh koji je sve ovo omogućio.

Crvena zvezda je hodala trnjem većim delom 21. veka, ali je ipak došla na Marakanu jedna generacija koja je uradila nemoguće i vratila evropski fudbal pre svega, a potom i status nedodirljive sile na Marakanu.

Taj odjek su doneli pre svega Zvezdini vojnici. Uvek je bilo kvalitetnih stranaca, igrača koji prave razliku na potez, ali fudbaleri poput Vujadina Savića, Žula Stojkovića, Bakule Jovetića, Slavoljuba Srnića, Marka Gobeljića, Milana Borjana i drugih, bili su ta nit Zvezdaštva koja egal naginje na stranu Zvezde i donosi istorisjke uspehe.

Jeste lepo to što je Bahar računao samo na fudbalski najpotkovanije, što je rešio tim „nemača pojma“ koji su još uvek tu, ali ti prekaljeni vojnici srpskog šampiona su na kohones poakazivali kako se titula vraća na Marakanu iu uspostavlja dominacija.

Tako je inostrani trener pomislio da je veći od kulta Zvezdaštva i rasterao igrače koji su nepodnobni, koji jesu pravili gluposti, koji jesu ponekad u Evropi grešili i donosili nevolje Crvenoj zvezdi, ali su ti fudbaleri digli velikana iz pepela i postavili ga gde navijači misle da treba, a to je tron srpskog fudbala.

Tu je još uvek Crvena zvezde, budžet i kvalitet ne donosi strah od gubitka titule i statusa najjaćeg kluba iz naše zemlje, ali u vreme dva Miloja i jednog Dekija, zaostatak od tri gola nije postoja, a zašto nije?

Nije postojao jer su postojali fudbaleri koji prosto nisu hteli da dopuste da ih neko nadigra, da ih neko natera na belu zastavu, i jurnjavu za tri gola prednosti pola sata pred kraja meča, jer su svesni šta je Crvena zvezda. Nedostatak talenta nadoknjađuju znojem i borbom, a poneki kiks u napadu se revanšira klizećim kada rival želi da gurne klub preko ivice.

Zvezda je ostala bez svega toga. Sada je klasa nadvladala borbu, ali klasa nekad može da ima loš dan, borba nikada, i biće još kikseva Crvene zvezde, ali ipak biće i moćnih pobeda koje će se prepričavati godinama. Da li želite egal sa Trnavom uz trijumf nakon sizisofkskih muka, ali konstantnosti u prvenstvu ili žete gaženje timova iz liga petice uz ovkave kikseve, to je čisto subjektivno, ali je činjenica da ovom rosteru šampiona fali ratnički gen.

Standings provided by Sofascore

 

18
13
7 Komentara
  1. @asdasdsadad
    E sada si pogodio kao prstom u d.
    PA protiv zvezde su svi igrali i igraju sa manje od 50% snage, borbe i srčanosti.
    Zaslepljen si, rodjeni.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakva glupost od teksta, pa kakvi crni vojnici kakve bele zastave, utakmica je bila dobra Zvezda dominirala primila 2 bezveze gola greskama. Vratili se na 2 ali dzabe kad je nasa liga takva da ljudi protiv Zvezde igraju 10 0 0 kad povedu 1 0 a kamoli kada daju 2 gola iz gresaka. Izgubi se jednom i odmah kukas pravio si od Bahara Fergusona sad je neki kao Duljaj. Pa pogledaj pobede nad Zenitom, Fener, Nefci, Fiora i ti ces da kukas zbog Vozdovca

    1
    0
    Odgovori
  3. Do sada ste vi Novinari sve najlepse pisaöi o Baharu a sada…. sta Gobeljic I Srnic trebaju da igraju? Ne budite smesni. Treba stvoriti nove vojnike – prethodni su u penziji ili spremni za penziju. Ovde 2 problema: Ivanic i Katai fale. A odbrana nam je uzasna. Ne mogu Degenek i Mijailovic. Trebaju nam: novi stoper, Mihajlo Ristic, zadnji vezni i pravi napadac…

    5
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter