0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ChampionsLeague

KENDI JE LEPO REKAO DA BLISKI ISTOK NIKAD NIJE BIO BLIŽE: Arapske pare sada hoće i mesta u Ligi šampiona!

Objavljeno: 16.08.23 u 20:10

Pa dobro, ne bi nikoga previše iznenadilo!

Kendi, Pablo Kenedi, Kentvejt ili kako vam je već draže, srpski reper je pre nekoliko godina izbacio pesmu „Arapske pare“, koja osim zarazne melodije ima i parodijski podton, koji govori da zapravo ne postoji sfera društva u koji novac sa Bliskog istoka ne može da zađe.

Ipak, kada je fudbal u pitanju, može se reći da je Milan bio daleko ispred vremena, ali i da je izuzetno potcenio moć arapskog novca, jer je postalo potpuno banalno koliko Saudijci ulažu u taj sport.

Ipak, unosni ulazni transferi nisu nešto čime će se zadovoljiti bogataši iz Azije, nego sada hoće da dignu promociju lige na novi nivo, a to je da klubovi iz te zemlje imaju minimalno jedno mesto, ali poželjno ih je čak i više u Ligi šampiona.

Elita Evrope se dogodine širi na 36 ekipa, pa tu ultrabogati klubovi vide šansu da steknu status svetskog krema fudbala, što bi bilo svojevrsni presedan, jer nikada u istoriji najvećeg sportskog klupskog takmičenja na svetu nije klub koji ne pada pod jurisdikciju UEFA.

Bilo kako bilo, nikoga neće previše iznenaditi da gledamo šampiona Saudi lige na Bernabeu dogodine, dok se bude tresla mušema, a možda vidimo i Nejmara u Beogradu još jednom, ko zna.

1
5
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter