1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVA SEZONA, STARE NAVIKE RADNIČKOG: Topolčani stigli do prve pobede u sezoni! (VIDEO)

Objavljeno: 03.08.23 u 19:55

Ništa od prvih bodova u sezoni.

Fudbaleri Radničkog iz Niša su ovogodišnje izdanje Mozzart Bet Superlige Srbije započeli porazom od Čukaričkog 2:0. Tim sa ‘Čaira’ je danas od 17:55 imao priliku da se iskupi pred svojim navijačima, a ugostili su TSC. 

Tim iz Bačke Topole odnosi sva tri boda i golovima Ćirkovića u 63. i Rakonjca u 83. i Kuveljića u 90. minutu dolazi do prve pobede u sezoni. Izabranici Nikole Trajkovića su još uvek bez pobede u ovo takmičarskoj godini, a naredni susret Nišlije idu na megdan u Humsku ekipi Partizana. 

Prvo poluvreme:

Ekipa TSC-a je bolje otvorila susret, bili su konkretniji, dinamičniji, sa većim posedom lopte. Probudili su se fudbaleri Radničkog u 12. minutu i doneli malo uzbuđenja kada je Belaković stigao loptu na levoj strani, pokušao da pređe Ilića, ali nije uspeo, pa je loptu vratio do Stojanovića, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali su defanzivci gostiju bili na visini zadatka i blokirali šut.

Topolčani su u 15. minutu imali prvu konkretnu priliku kada je Stanić oprobao svoj šut sa distance, ali je lopta završila pravo u Stevanovića. Nišlije su ponovo zapretila u 22. minutu kada je Belaković stigao lopte, a onda proigrao Stojanovića koji je ušao u kazneni prostor, šutirao u suprotag ugao, ali je lopta otišla pored stative.

U nastavku uglavnom igra na sredini terena sa jakim intezitetom sa puno prekida. Ponovo su fudbaleri Radničkog pokušali da ugroze gol TSC-a u 32. minutu, a šutirao je Ilić iz velike daljine, ali preko gola. Najbolju priliki na utakmici imali su izabranici Nikole Trajkovića u 40. minutu, kada je lopta došla do Freja, na desnoj strani, a on šutirao u bliži ugao, međutim, Ilić je bio na visini zadatka.

Gosti iz Bačke Topole su preko Stanića imali priliku iz slobodnog udarca u 42. minutu sa 20 metara, ali je lopta otišla iznad prečke. Fudbaleri TSC-a su u finišu poluvremena izveli brzi kontru na levoj strani preko Pantovića koji je proigrao Đakovca, a on šutirao u suprotan ugao, ali je bio neprecizan.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, oba tima su imala po dve dobre prilike, ali su gosti imali veći posed lopte.

Drugo poluvreme.

U 51. minutu fudbaleri TSC-a su imali priliku kada je Radin oprobao svoj šut sa daljine, ali je šut završio pored gola. U nastavku dinamična igra obe ekipe, ali su Topolčani više loptu u nogama. Tim Žarka Lazetića je došao do prednosti u 63. minutu kada je Vojnović pogrešio, a Jovanović uzeo lopti i proigrao u kaznenom prostoru Ćirkovića koji je šutirao u suprotan ugao i doveo svoj tim u  vođstvo od 1:0.

Fudbaleri Radničkog su zapretiki preko Ivelje u 74. minutu, ali su se gosti odbranili i domaći su imali korner. Nakon postignutog pogotka, tempo utakmice je malo opa, a Topolčani su prepustili blagu inicijativu Nišlijama i čekali svoju šansu iz kontra napada. Igrači TSC-a dolaze do novog pogotka u 83. minutu kada je lopta došla na desnoj strani do Rakonjca, a on majstorijom izbacio odbranu Nišlija i lobovao Stevanovića.

Dolaze izabranici Žarka Lazetića u 90. minutu do novog gola, kada Rakonjac ostavio lopta za Kuveljića, a on sa distance šutirao po zemlji pored desne stative i postigao lep pogodak. Do kraja susreta se više nije dešavalo i ekipa TSC-a odnosi udevljivu pobedu od 3:0.

Standings provided by Sofascore

 

1
2
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter