4
Domaći fudbal

Sekou Sanogo (L) and Bibras Natkho Natcho Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SANOGO HOĆE DA OSTANE U SRBIJI: Crvena zvezda već ponudila bivšeg fudbalera jednom klubu iz Superlige!

Objavljeno: 01.08.23 u 20:35

Očigledno mu je naša zemlja prirasla srcu

Seku Sanogo, iskusni defanzivni vezista, trenutno bez kluba nakon isteka ugovora sa Crvenom zvezdom, razmatra opciju da karijeru nastavi u Srbiji, a Vojvodina se čini kao jedan od mogućih destinacija.

Prema informacijama Mozzart Sporta, Seku Sanogo je preko posrednika ponuđen Vojvodini, ali su razgovori u ovom trenutku još uvek u početnoj fazi. 34-godišnji fudbaler trenutno trenira individualno u Srbiji, jer želi da ostane u zemlji gde poseduje srpsko državljanstvo, što bi mu omogućilo da ne bude opterećenje usled ograničenog broja stranaca.

Ipak, postoje određene prepreke koje bi mogle da otežaju transfer. Jedan od faktora je godine koje ima Seku Sanogo, kao i činjenica da Vojvodina fokusira angažmane na mlađim fudbalerima, što može biti otežavajući faktor za iskusnog vezistu.

Vojvodina je ovog leta tražila strano rešenje na poziciji defanzivnog veziste, a kao opcija se pominjao i beloruski reprezentativac Evgeni Jablonski, ali do sada nije postignut dogovor. Angažovanje novog igrača na ovoj poziciji bi pojačalo konkurenciju u sredini terena, posebno nakon transfera Mirka Topića u Famalikao.

Seku Sanogo je stigao u Crvenu zvezdu 2020. godine i igrao je za klub na 99 utakmica tokom svog boravka u Ljutice Bogdana. Dao je značajan doprinos u osvajanju četiri titule i tri trofeja Kupa Srbije. Poslednjih šest meseci ugovora proveo je na pozajmici u francuskom klubu Pariz.

Situacija oko budućnosti Sekua Sanoga još uvek nije rešena, ali svakako će biti interesantno pratiti kako će se dalje razvijati pregovori između njega i Vojvodine, dok on nastavlja treniranje u nadi da će ostati u srpskom fudbalu.

15
0
4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter