0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Radnički i Zvezda zakazali novi meč

Objavljeno: 23.03.13 u 21:50

radnicki-zvezda-starsport

FOTO: STARSPORT

Košarkaši Radničkog su u Kragujevcu pobedili Crvenu zvezdu sa 80:75 (24:17, 19:16, 12:20, 25:22) u meču poslednjeg kola što znači da će se ove dve ekipe sastati i u polufinalu završnog turnira u Laktašima.

Bilo je mnogo nagađanja oko ishoda ove utakmice jer su oba tima bila u prilici da „biraju“ protivnika u polufinalu, ali je na kraju epilog bio očekivan.

Radnički je vodio tokom celog prvog poluvremena, a najveća prednost je iznosila 10 poena. Obe ekipe su igrale na mahove, sa dosta grešaka i prilično slabim defanzivnim skokom. Domaćin se, po običaju, oslanjao na šut, dok je Zvezda bila bolja pod košem, ali je izostala podrška spoljne linije što se može opravdati izostankom Rakočevića, pa i Radivojevića. Treba reći i da je Radnički bio oslabljen neigranjem Ćapina, najkorisnijeg igrača lige.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu znatno popravili igru u odbrani i sredinom poslednje četvrtine ponovo preuzimaju vođstvo trojkom Simonovića koji je u tim trenucima bio ključni igrač gostujućeg tima. Ekipe su se u poslednja dva minuta smenjivale u vođstvu, a u poslednjih šezdesetak sekundi se u bezglavoj jurnjavi bolje snalaze domaći i dolaze do pobede.

Najefikasniji kod pobednika bili su Vajt sa 14, Birčević sa 13 i Sinovec sa 10, poena, dok su među crveno-belima najefikasniji bili Simonović sa 20, Savović sa 19 i Nelson sa 10 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter